Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coca Bloos, Chris Simion, Anca Sigartău şi Lia Bugnar în expoziţia “FotografIE cu IE”

0

Fotografa Cătălina Flămânzeanu sărbătorește Ziua Universală a Iei prin vernisarea primei sale expoziții de fotografie, numită sugestiv, „FotografIE cu IE”.

Artista le-a propus mai multor reprezentate ale culturii românești să îmbrace IA pentru o sesiune de fotografie iar rezultatul este o expoziție inedită, compusă din 21 de portrete care vor fi făcute publice duminică, 23 iunie, ora 18:00, la Muzeul Țăranului Român.

În fața obiectivului fotografei au stat: Coca Bloss, Chris Simion, Lia Bugnar, Anca Sigartău, Rodica Lazăr, Ruxandra Cesereanu, Adina Mastalier, Carla-Maria Teaha, Ilinca Manolache, Carla Alina Buleanu, Maria Obretin, Irina Strungăreanu, Alexandra Ușurelu, Marcela Motoc, Rozana Mihalache, Ana Maria Radu, Carmen Meera, dar și Alexandra Flămînzeanu, Maria Martha Buia, Dora Lazăr, Raluca Mastalier.

 „M-am gândit să celebrez aceasta zi cum știu eu mai bine, prin fotografie cu ie. Protagonistele portretelor mele sunt reprezentante ale culturii românești din diferite domenii – actorie, regie, scenografie, coregrafie, muzica, literatură și comunicare. Am alăturat câteva portrete ale unor fetițe pentru a sugera ciclicitatea vieții. Toate însă, iși poartă ia, fie ea veche sau stilizată, în ipostaze personale și in conjuncturi, uneori, surprinzătoare”, a declarat Cătălina Flămînzeanu despre prima sa expoziție.

Vernisajul are loc dumincă, 23 iunie 2013, la Clubul Țăranului (Muzeul Țăranului Român), începând cu ora 18:00 și este prilej de celebrare a serii de Sânziene și a IEI prin muzică și dans. De la ora 19:00, cântăreața Alexandra Ușurelu va susține un concert special pregătit pentru acest eveniment.

FotografIE cu IE

Expoziția poate fi vizitată până pe 7 iulie 2013 și este posibilă cu sprijinul partenerilor: Clubul Țăranului Român, La Blouse Roumaine, Marla Image Boutique și Celest Events.

“IA este… un fel de a fi.” (Chris Simion, regizor, scriitor)

„IA este pentru mine podoaba care poate spune poveștile din cântecele mele, fără să fie nevoie ca eu să le cânt. Este haina cea mai frumoasă, simplă și naturală a sufletului de român.
Acesta-i și…sufletul meu.”  (Alexandra Ușurelu, cântăreață)

O ţărancă tânără, în picioarele goale, tolănită pe o prispă a unei căsuţe dintr-un sat fără nume, pierdut printre munți, coase o IE. Fata are câteva şuviţe de păr desprinse din coada împletită şi soarele pictează umbre peste imprimeul iei care se naşte din mâinile ei cu unghii tăiate scurt şi degete lungi, subţiri şi promiţătoare… Asta se întâmpla înainte de Henri Mattise și de Yves Saint Laurent “ (Rozana Mihalache, PR Green Hours)

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI, inițiată anul acesta de comunitatea on-line  La Blouse Roumaine, este sărbătorită pe 24 iunie de către românii de pretutindeni. „Aceasta nu este o campanie de publicitate, ci o celebrare a IEI tradiționale românești, oriunde s-ar afla pe Planetă. Ea este matricea noastră culturală, un simbol al identității și creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Pregătirile pentru Ziua Universală a Iei încep la apusul soarelui, pe 23 iunie, pentru că, potrivit obiceiurilor românești, atunci începe și noaptea  magică de Sânziene, un bun prilej de a promova în lume o minunată tradiție românească.” (La Blouse Roumaine)

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.