Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cartile prind glas si chip uman cu Societal si Carturesti in Bucuresti

0

Dezbatere “Biblioteca vie: cartile prind glas si chip uman

Daca e marti, Societal dezbate! Marti, 27 noiembrie, dam intalnire ONGistilor la aceeasi ora 18 fix, la ceainaria Carturesti Verona. Invitata noastra Roxana Turcu, coordonator de programe al asociatiei ART Fusion, ne va vorbi despre “biblioteca vie”. In spatele acestei metafore se afla o metoda de educatie nonformala prin care sunt promovate drepturile omului si demnitatea fiecaruia.

Nu te gandi ca vei veni la rasfoit carti, singur, in surdina. Ce-i drept, “biblioteca vie” are un  bibliotecar, caruia cititorii ii cer cu imprumut cartile pe care si le doresc. Insa acestea prind glas, au chip uman, sunt vii!

Sunt de fapt oameni care isi spun povestile de viata, pentru ca au nevoie sa fie ascultati. Unii se confrunta cu prejudecati sau stereotipuri, care ii transforma in victime ale discriminarii sau excluderii sociale. Alte carti sunt oferite cititorilor pentru o experienta unica de invatare.

Urmariti interviul cu Roxana Turcu despre metoda de educatie nonformala “Biblioteca vie”. Materialul a fost realizat de Societal in cadrul evenimentului „Laboratorul de educatie nonformala”, editia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.

http://www.youtube.com/watch?v=6pagg5hfuQA

 

Despre invitat! 

Asociatia A.R.T. Fusion (www.artfusion.ro) foloseste arta participativa si metodele de educatie nonformala pentru a gasi solutii la problemele sociale ale comunitaatii. Valorile sale sunt activismul social, dezvoltarea comunitatii, educatia, responsabilitatea globala si cetatenia activa.

Inscriere!

Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun pana la ceainaria Carturesti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona). Metroul, autobuzul sunt la 5 min distanta.

Dezbaterile de marti sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Fundatia Carturesti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.