Gastronomie romaneasca moderna – regandim traditia!
Competitia celor mai buni chefi din Bucuresti se afla la finala unui adevarat maraton al gustului si al talentului. Federatia Bucătarilor din România si partenerul sau traditional, Ramada Bucharest Parc, si-au propus că această editie să fie memorabilă.
”Bucătarul de aur al Bucurestiului” nu este doar o competiție de artă culinară, este un spectacol care implică dăruire, tehnică, elegantă si caritate. Concursul readuce în lumina reflectoarelor gastronomia românească, pe care aspirantii la trofeu o regândesc punând-o în valoare în tendintele moderne ale artei culinare. ”Bucătarul de aur al Bucurestiului” este singura competitie gastronomica organizata intr-o capitala europeana si a ajuns deja la a 4-a editie.
În cadrul galei, meniurile concurentilor vor fi vândute, iar suma colectată va fi donata Asociațtei Sfântul Stelian pentru Centrul de zi Steluta, centru care are in ingrijire, indrumare si ocrotire sute de copii proveniti din familii sarace. Copiii au nevoie de zile fara griji, nu doar de Craciun! Astfel avem prezente echipa nationala de juniori a Romaniei, condusa de Dragos Bercea si echipa nationala de seniori a Romaniei, condusa de Ioan Florescu, care n-au ezitat sa-si puna talentul si imaginatia in joc si sa se alature acestui demers caritabil.
Seara de gala se va desfasura la Hotel Ramada Bucharest Parc, sala Terra Grand Ballroom, incepand cu ora 19,00.
Un juriu profesionist, alcatuit din Wynand Vogel, WACS lifetime, honorary member, Cavaler al Ordinului Oranje Nassau al Olandei din 2010, Cornelia Ghisoi, Lady-chef a Romaniei, Henrik Sebok – executive chef, Ion Toma – executive chef Unilever, Maria Popa – maestru in arta culinara, secondat de Avram Laurentiu Achim – sommelier – Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, va valida cel mai bun bucatar al Bucurestiului in 2012 precum si cea mai buna asociere a preparatelor cu vinurile romanesti.
Buna dispozitie va fi asigurat de trupa 5 O’Clock, dansatorii Catalin si Claudia, grupul de colindatori de la Asociatia Sfantul Stelian.
Moderatoarea evenimentului va fi “Fata care gateste cu flori”, Romana Rista.