Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Călătorie Spre Centrul Pământului… pe bicicletă!

0

Popularitatea ciclismului în România se bucură de o creştere din ce în ce mai vizibilă, iar organizatorii de evenimente, fie că sunt acestea expoziţii sau concursuri, sunt la rândul lor din ce în ce mai mulţi la număr, dar şi din ce în ce mai îndrăzneţi.

Cel mai bun exemplu este concursul de Mountain bike Cross Country (XCO) care se va desfăşura în interiorul minei de sare Salina Slănic Prahova denumit sugestiv Călătorie spre Centrul Pământului. Evenimentul are loc în ziua de 22 februarie 2015, duminică, iar la start se vor putea alinia un număr maxim de 300 concurenţi. Cei 300 de participanţi vor fi împărţiţi în două grupuri egale care vor concura în două manşe. Primii 150 din cele două manşe se vor califica apoi pentru finală.

Călătorie Spre Centrul Pământului se află anul acesta la a 2a ediţie şi doreşte să devină unul din evenimentele de referinţă pentru cicliştii care pedalează din plăcere şi care, din când în când, doresc să mai dea drumul la robinetul de adrenalină cu ocazia unui concurs. Concurenţii care vor lua startul vor avea de pedalat un traseu lung de 3 km pe care îl vor parcurge de mai multe ori în limita timpului alocat de organizator. Când timpul s-a terminat câştigător va fi declarat concurentul care a făcut cele mai multe ture în cel mai scurt timp.

foto Dragos Constantin 01

Traseul de 3 km se desfăşoară în sala mare a salinei, sala Unirea, pentru 2 km, şi încă 1 km pe tunelul de acces care iese spre suprafaţă. Traseul este în întregime luminat însă concurenţii vor fi obligaţi să-şi instaleze o lumină albă în faţă şi una roşie în spate. De asemenea, casca de protecţie pentru ciclism este obligatorie.

Pentru a putea lua startul concurenţii trebuie să achite taxa de participare în valoare de 50 lei sau 60 lei în funcţie de data la care s-a făcut plata.

Călătorie Spre Centrul Pământului este un eveniment unic în România şi nu ne-ar surprinde sa fie chiar si in lume! Concursul se va desfăşura la o adâncime de 208 metri şi, pentru prima dată, nu contează care sunt condiţiile meteo de la suprafaţă. Indiferent dacă plouă, ninge sau viscoleşte, concurenţii se vor bucura de o temperatură constantă de 12 grade şi o suprafaţă de rulare uscată. Acesta este şi motivul pentru care am ales să desfăşurăm acest concurs iarna, pentru a permite pasionaţilor de ciclism să-şi mai dezmorţească roţile şi pedalele în acest sezon rece mai puţin velo-prietenos.

Organizatorii, Asociaţia Sportivă TransalpinBike şi Societatea Naţională a Sării SALROM, vor face însă mai mult decât doar să ofere cicliştilor un concurs în toiul iernii. Copii de la şcoala din Slănic vor fi invitaţi să asiste la eveniment pentru a fi familiarizaţi cu ciclismul şi cu sportul în general. Apoi publicului îi vor fi împărţite trompete, vuvuzele şi fluiere pentru ca aceştia să poată încuraja sportivii şi crea o adevărată atmosferă de competiţie.

Legat de vizitatori, vestea bună este că Salina nu va fi închisă publicului larg în ziua concursului. Cine a ales să viziteze mina va putea în continuare să o facă beneficiind, în acelaşi timp, de un spectacol pe cinste din partea bicicliştilor. Traseul de concurs va fi bine delimitat şi supravegheat de arbitri de cursă şi nu va interfera cu planurile turiştilor.

Pe scurt:

–  Data eveniment – 22 februarie 2015;

–  Tip eveniment – concurs ciclism MTB / Cross Country

–  Taxa înscriere 50 lei sau 60 lei în funcţie de data plăţii;

–  Locuri limitate la 300 de concurenţi;

– Traseu – în buclă lung de 3 km care va fi parcurs de mai multe ori în timpul alocat de organizator;

–  Cronometrare cu cip electronic.

Informaţii detaliate despre concurs puteţi găsi pe site-ul evenimentului www.calatorie.transalpinbike.ro şi pe pagina de Facebook facebook.com/calatorie.

Fotograf: Dragoş Constantin.

foto Dragos Constantin 01 foto Dragos Constantin 02 foto Dragos Constantin 03 foto Dragos Constantin 04 foto Dragos Constantin 05 foto Dragos Constantin 06 foto Dragos Constantin 07 foto Dragos Constantin 08 foto Dragos Constantin 09 foto Dragos Constantin 10 foto Dragos Constantin 11 foto Dragos Constantin 12 foto Dragos Constantin 13 foto Dragos Constantin 14 foto Dragos Constantin 15 foto Dragos Constantin 16 foto Dragos Constantin 17 foto Dragos Constantin 18 foto Dragos Constantin 19 foto Dragos Constantin 20

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.