Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Buzău, loc de întâlnire pentru voluntarii de fapte bune

0

„Puieții de mojdrean sădiți la Cozieni au completat și încheiat cu succes acțiunea de plantare începută în 18 noiembrie, al cărui scop este stoparea fenomenelor de eroziune și de alunecare a solului pe dealul ce a făcut obiectul împăduririi. După ce timp de o săptămână, zi de zi, comunitatea locală s-a mobilizat și a reușit plantarea, în pofida condițiilor meteo potrivnice, a jumătate din numărul necesar de puieți, în data de 25 noiembrie numărul mare de voluntari, pofta lor de a „planta fapte bune” și voia bună au oferit un deznodământ fericit evenimentului. Cazmalele voluntarilor au construit în timp record vetre pentru micii noi „locatari” ai terenului care, până acum câteva zile, era doar un petec de pământ neproductiv. E uimitor cum în urma unei armate de oameni aflată în război cu solul potrivnic poate rămâne o pace de puieți. Mulțumim voluntarilor care ne-au dat timp, zâmbete și aer!”, declară Emil Ifrim, coordonator local Buzău.

La Cozieni, în judeţul Buzău, voluntarii au plantat 10.000 de puieţi de mojdrean și 2.500 de puieți de stejar pufos, pe o suprafață de 4.2 hectare puse la dispoziție de autoritățile locale.

Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro).

La nivel național, sprijină inițiativa companiile Dedeman, JYSK, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC.

Partenerii locali ai evenimentului sunt: Primăria Cozieni, Asociația pentru prevenirea și combaterea fraudei.

Au participat cu voluntari: AAYLEX, Adobe, NEPI, CCHBC, Digimat, KFC și Lidl.

Acţiunea a fost realizată cu susținerea Jandarmeriei Române şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Mulțumim tuturor celor implicați și vă invităm să accesati pagina de facebook a inițiativei pentru imagini de la acțiunile de împădurire: https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/

 

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.