Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au plantat 5.000 de puieti de stejar in Parcul Natural Comana

0

ING Asigurari de Viata si Asociatia MaiMultVerde au plantat 5.000 de puieti de stejar in Parcul Natural Comana.

Sambata, 15 noiembrie, 100 de angajati ai ING Asigurari de Viata si voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde din Bucuresti si Ploiesti au plantat 5.000 de puieti de stejar in Parcul Natural Comana (judetul Giurgiu). Actiunea de plantare face parte din proiectul ”Paperless” (Fara hartie) al ING Asigurari de Viata prin care compania si-a propus sa ofere clientilor acces mai rapid și facil la informatii si sa contribuie la rezolvarea unei probleme de mediu – consumul de hartie. Plantarea a fost realizata cu sustinerea Ocolului Silvic Comana si a Administratiei Parcului Natural Comana.
Plantare Comana_15 nov_01_ Foto Cristian Duminecioiu
Proiectul ”Paperless” a fost demarat in urma cu cinci ani de ING Asigurari de Viata. De atunci, compania propune constant clientilor sa-și dea acordul pentru a primi informatiile comerciale și contractuale prin mesaje electronice, reducand astfel impactul pe care il au asupra mediului prin consumul de hartie. Treptat, in cazul clientilor care au furnizat companiei o adresa de e-mail valida, comunicarea pe hartie a fost inlocuita cu notificari transmise pe e-mail. In prezent, aproape 55% dintre clientii ING Asigurari de Viata primesc informatii contractuale și comerciale exclusiv pe e-mail, procent in creștere constanta. Anual, sunt trimise peste 1.000.000 de mesaje electronice.
Dupa cinci ani de desfașurare a proiectului, ING Asigurari de Viata le multumește acestor clienti plantand 5.000 de puieti de stejar in numele lor impreuna cu Asociatia MaiMultVerde.

“Am initiat acest proiect din dorinta de a le oferi clientilor noștri o cale mai rapida și mai facila de a interactiona cu compania, iar raspunsul primit este imbucurator. Dintre clientii carora le-am cerut parerea cu privire la modificarea modului de comunicare, 95% ne-au spus ca schimbarea este de bun augur, iar 89% au fost multumiti de claritatea informatiilor primite pe e-mail. Ne-am bucurat sa vedem ca, alaturi de promptitudine și siguranta, printre beneficiile percepute de clienti este și protejarea mediului prin reducerea consumului de hartie. Impartașim aceasta preocupare prin implicarea intr-un proiect aliniat valorilor noastre comune, cu impact pozitiv și pe termen lung in comunitate, și ne-am dorit ca prin plantarea celor 5000 de puieti de stejar sa adresam clientilor un “multumesc” pentru increderea cu care ne investesc”, a declarat Carmen Soare, Director Marketing ING Asigurari de Viata.

Puietii au fost plantati de 100 de angajati ai ING Asigurari de Viata si voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde in Parcul Natural Comana. In trecut, stejarul era specia predominanta in zona, insa in ultimele decenii a ajuns sa fie din ce in ce mai rar. Romsilva, prin Ocolul Silvic Comana, si-a propus sa reintroduca stejarul in ecosistemul local prin actiuni de plantare, iar ING Asigurari de Viata si MaiMultVerde s-au alaturat acestui demers. Stejarul este un arbore maiestuos care asigura stabilitatea si umiditatea solului in care creste, contribuie la dezvoltarea biodiversitatii, iar, odata ajuns la maturitate, absoarbe o cantitate mare de CO2 din atmosfera, contribuind si la imbunatatirea calitatii aerului.

Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sase ani de activitate, 2008 – 2013, MaiMultVerde a lucrat cu 20.000 de voluntari, a plantat peste 650.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.000.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile.

ING Asigurari de Viata este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in ianuarie 1997. Incepand cu anul 1999 este lider al pietei de asigurari de viata, cu o cota de piata de 38% in iunie 2014.
Initiata in 2010, atunci cand a fost creata o divizie dedicata in cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate sociala a ING Asigurari de Viata urmareste ca directii prioritare educatia financiara, protectia mediului si accesul la educatie pentru copiii talentati sau defavorizati, la care s-a adaugat in 2011 pilonul programelor care ofera “Sanse la viata”. Printre actiunile derulate si sustinute de ING Asigurari de Viata se inscriu programele din domeniul educatiei financiare si in domeniul protectiei mediului. Mai multe informatii despre ING Asigurari de Viata sunt disponibile la www.asigurari-pensii.ing.ro șiwww.facebook.com/StiidelaING

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.