Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociaţia Touched Collection în colaborare cu Fundaţia Orange lansează proiectul “Speranţă într-o viaţă mai bună

0

Proiectul  „Speranţă într-o viaţă mai bună”  organizat de Asociaţia Touched Collection cu sprijinul Fundaţiei Orange România, vine în ajutorul mamelor singure aflate în situaţii de dificultate.

Proiectul, iniţiat şi coordonat de Alexandru Iorga, angajat Orange România a fost selectat prin concurs  în cadrul programului de finanţare: „Fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii Orange România oferite de Fundaţia Orange”, program cu valoare totală de 120 000 lei. Proiectul îşi propune să sprijine un grup de 50 de femei, în pericol să îşi abandoneze copiii, victime ale violenţei domestice, sărăciei şi familiei dezorganizate, şi pe copiii lor să îşi îmbunătăţească calitatea vieţii.

touched tomaniaÎn perioada Martie – Septembrie 2013 vor fi organizate o serie de seminarii practice în care mamele vor dobândi abilităţi de viaţă independentă, vor beneficia de consiliere psihologică pentru a depăşi momentele grele în care se află şi vor putea urma un curs de calificare acreditat. În plus, întreprinderea socială Touched Collection va organiza cursuri de confecţionare a accesoriilor şi bijuteriilor şi de distribuţie. Beneficiarele vor fi selectate din centrele maternale din Bucureşti dar şi din comunitate.

În Bucureşti sunt nouă centre maternale, având o capacitate totală de aproximativ 50 de locuri care deservesc o populaţie de peste 2 milioane de locuitori, toate fiind suprasolicitate. Centrul Maternal “Casa Agar” din sectorul 2 este unul din ele, în 2012 găzduind 12 copii  şi 7 mame pentru perioade cuprinse între 8 luni  şi 1 an.
Întreprinderea socială Touched Collection a fost înfiinţată de Asociaţia Touched România în 2012 pentru a  sprijini reintegrarea pe piaţa muncii şi independenţa financiară a mamelor aflate în situaţii de dificultate, ajutând mamele din

Centrul Maternal “Casa Agar” să îşi găsească un loc în societate.

“Mă bucur ca am obţinut această finanţare de la Fundaţia Orange pentru programul Asociaţiei Touched Collection şi că pot contribui astfel pentru a îmbunătăţi viaţa acestor familii aflate în dificultate. Finanţarea va da un suflu nou programului “Speranţa într-o viaţă mai bună” organizat de Asociaţia Touched Collection”, a spus câştigătorul finanţării, Alexandru Iorga- Senior Buyer – Orange Romania şi voluntar în cadrul Asociaţiei Touched Collection. M.P., o mamică din proiectul „Speranţă într-o viaţa mai bună”, a declarat:

“Am cinci copii şi când am intrat în acest program eram într-o situaţie disperată. Soţul meu vindea tot din casă şi toţi banii mei pe care îi câştigam la serviciu îi dădea pe jocuri de noroc. Aici am găsit sprijin, consiliere, curaj. Mi-e greu, dar sunt înconjurată de oameni care mă ajută şi vreau să lupt să le ofer copiilor bucurii şi linişte.”

„Este o ocazie extraordinară să putem ajuta şi alte mame singure care au nevoie de ajutor pentru a-şi păstra copilul sau sunt victime ale violenţei domestice şi ne bucurăm de sprijinul acordat de Fundaţia Orange”, a declarat Raegan Glugosh, Preşedinte Touched Collection.
Web site www.touchedromania.org sau www.bijuteriicristaleswarovski.ro.

header orange si touched collection

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.