Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ANUNT: Concursul de ciclism ZIUA B se va reprograma!

0

 Evenimentul ZIUA B, din 23 aprilie, se va reprograma!

Competiția de ciclism Riders Club, ce urma să aibă loc la Cernica, se amână din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Concursul de ciclism ZIUA B dorește să ofere participanților o reîntâlnire mult așteptată cu natura, cu prietenii și o experiență frumoasă pentru fiecare concurent, fie adult sau copil, atât pe traseu cât și în zona de Start/Finish, de pe urma căreia să adune amintiri plăcute.

În urma precipitațiilor care au căzut în ultimele zile în zona Ilfov, destul de abundent în  pădurea Cernica-Pantelimon, traseele de concurs au fost afectate semnificativ, ceea ce a împiedicat amenajarea lor și crearea condițiilor necesare pentru organizarea evenimentului. Dat fiind faptul că la start și-au anunțat prezența peste 1.000 de rideri, practicabilitatea traseelor este compromisă. Astfel, echipa MPG anunță că ZIUA B, concurs ce urma să aibă loc duminică, 23 aprilie 2017, se va reprograma.

 ZIUA B_reprogramare_foto Daniel Mandache

Decizia echipei de organizare a avut la bază mai mulți factori importanți pentru desfășurarea evenimentului, atât în condiții de siguranță dar și într-un mod plăcut pentru toți participanții, adulți și copii. În ultimele zile, au fost inspectate zonele afectate și căutate soluții, însă încercările echipei tehnice de a devia fluxul de cicliști către zone alternative nu au adus îmbunătățiri semnificative, majoritatea opțiunilor existente fiind afectate în egală măsură.

Un aspect important îl reprezintă intervențiile în caz de urgență care nu se pot efectua în mod corespunzător în condițiile actuale ale traseului. Drumurile utilizate pentru accesul și transportul celor care ar putea suferi accidentări sunt în bună parte impracticabile și prezintă riscul ca mijloacele auto de intervenție să rămână împotmolite în încercarea de a acorda primul ajutor.

Zona de start, în care are loc desfășurarea de forțe a organizatorilor și partenerilor competiției și în care sunt asigurate serviciile principale pe durata evenimentului pentru  participanți și însoțitorii lor, a fost și ea afectată de ploi și nu oferă confortul necesar pentru a petrece timpul liber în natură într-un mod plăcut. Totodată, parcarea și drumul de acces nu oferă condiții decente, iar sutele de mașini vor risca să rămână împotmolite. Menționăm și faptul că s-au anunțat noi averse de ploaie în zonă.

Cu toate că formatul competițiilor de mountain bike se bazează pe diferite provocări sportive, ce pot testa limitele concurenților, evenimentul ZIUA B se adresează unui număr mare de cicliști, în cea mai mare parte amatori, ce au abilități și dotări tehnice variate și vârste diferite. Prin urmare, pentru siguranța tuturor participanților, mari și mici, cât și pentru oferirea unor experiențe cât mai plăcute și echilibrate, considerăm că decizia de amânare a concursului din 23 aprilie a.c. se justifică din toate punctele de vedere.

Evenimentul ZIUA B va fi reprogramat la o dată ce va fi anunțată în scurt timp.

pe www.ridersclub.ro. Aceasta va depinde de obținerea avizelor necesare și de disponibilitatea tuturor partenerilor și sponsorilor implicați: asistență medicală, comunicații de urgență, transport cu ajutorul camioanelor și logistică, servicii de catering, prezența reprezentanților sponsorilor, securitate, furnizori de apă, energie, salubritate, asistență tehnică s.a.m.d.

Ridicarea pachetelor de concurs pentru ZIUA B care era anunțată pentru vineri, 21 aprilie, se suspendă, noile date în care se vor putea prelua kit-urile de start urmând să fie comunicate în săptămâna în care va fi reprogramat evenimentul, pe pagina oficială a Riders Club.

Vă mulțumim pentru înțelegere și continuăm aventura Riders Club așa cum ne-am propus, cu experiențe frumoase în natură, cu multă bucurie și bună dispoziție pentru toți participanții!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.