Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Akcees – 1 an din pasiune pentru antreprenoriat

0

5 proiecte şi peste 35 de zile de eveniment. Peste 50 de parteneri. 664 de participanţi selectaţi din 1828 de aplicaţii. 818 apariţii în presa din România. O comunitate de peste 3500 de membri, tineri pasionaţi de antreprenoriat care îşi doresc să pornească la drum pe cont propriu.

Rezultatele vorbesc de la sine la finalul primului an de activitate al Akcees, organizaţie care îşi propune să devină cel mai puternic catalizator al aspiraţiilor antreprenoriale ale tinerilor.

Vineri, 22 februarie, Hotel Intercontinental a găzduit evenimentul aniversar al Akcees, seară de gală care a adus împreună peste 200 de invitaţi: antreprenori şi investitori de succes, reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii din România, jurnalişti, tineri antreprenori şi alumni Akcees. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România şi s-a bucurat de prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Nicolae al României.

Foto_0128

Gazdele evenimentului au fost Şerban Mogoş şi Irina Scarlat, Co-Fondatori Akcees, care au întâmpinat invitaţii şi au moderat întregul eveniment. Seara a debutat cu un mesaj din partea Adelei Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Société Générale, care a vorbit despre importanţa pasiunii pentru transformarea viselor în realitate. A continuat Andrei Pitiş, Preşedinte ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii), antreprenor şi investitor român, care le-a expus tinerilor prezenţi motivele pentru care nu trebuie să devii antreprenor.

Evenimentul a continuat cu prezentarea rezultatelor înregistrate de Akcees în primul an de activitate. Proiectele dezvoltate în 2012 au oferit tinerilor toate resursele şi competenţele de care au nevoie pentru a porni la drum pe cont propriu: o reţea relevantă de contacte (Idea Exchange), competenţe şi abilităţi care nu se dezvoltă pe băncile şcolii (Weekend Seminar), experienţă profesională de cea mai bună calitate (Career Leader), deschidere internaţională (Entrepreneurship Trainee) şi, nu în ultimul rând, inspiraţia şi cunoştinţele necesare pentru a-şi materializa ideile şi a face primul pas pentru afacerea pe care şi-o doresc (şcoala de antreprenoriat Start Me Up).

Poveştile de succes ale tinerilor antreprenori şi alumni Akcees stau drept mărturie pentru calitatea proiectelor dezvoltate şi impactul pe care acestea îl au asupra participanţilor. Invitaţii la evenimentul aniversar al Akcees au avut ocazia să cunoască parcursul profesional a trei tineri de succes: Ana Maria Constantinescu (alumni şi Community Manager Akcees care pune în prezent bazele propriei afaceri), Denis Todirică (fondator Glazeon şi câştigător al Startup Chile) şi Vlad Tudose (absolvent al şcolii de antreprenoriat Start Me Up şi fondator Puzzled.by, start-up care a primit recent o finanţare de $50 000).

Foto_0126

Echipa Akcees va continua şi în 2013 să contribuie la dezvoltarea de noi generaţii de tineri antreprenori.

Datorită feedback-ului excelent primit, toate proiectele vor continua cu noi ediţii. În plus, alte iniţiative vor prinde contur. Evenimentul aniversar a marcat şi lansarea primei astfel de iniţiative: revista Akcees, o revistă cu şi despre tineri antreprenori care va prezenta poveştile tinerilor care au avut curajul de a porni la drum şi au reuşit, interviuri cu antreprenori, investitori şi acceleratoare, evenimente relevante pentru comunitate, dar şi resurse utile pentru afacerile la început de drum.

În plus, organizaţia îşi va extinde activitatea pentru a include şi alte categorii de public ţintă. Dacă până acum proiectele Akcees se adresau tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, anul 2013 aduce lansarea a două noi game de proiecte: Akcees Youth, proiecte destinate tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, şi Akcees Professional, pentru profesioniştii care au pornit deja propriile afaceri.

Evenimentul aniversar a oferit cadrul propice pentru a prezenta audienţei întreaga echipă Akcees, cei 13 voluntari din spatele proiectelor care prin profesionalismul, dedicarea şi entuziasmul lor debordant fac lucrurile să se întâmple. Seara s-a încheiat cu lacrimi şi ropote de aplauze, celebrând astfel 1 an în care Akcees a înregistrat rezultate spectaculoae şi a transformat imposibilul în realitate, din pasiune pentru antreprenoriat.

Evenimentul aniversar al Akcees a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România, BRD Groupe Société Générale, Okapi Studio, Domeniile Sâmbureşti, Aqua Carpatica, Macarons Madame Lucie, De Silva, Ritter Sport, Corny Big, Casa de modă IzaVanDee, Gett’s Salon, Make-up Artist Cristian Bucă, Accesorii Alese şi Neuhaus Chocolatier.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.