Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ajutor pentru 30 de familii nevoiașe din județele Ilfov și Prahova 

0

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au organizat, vineri 30 aprilie 2021, o amplă acțiune de ajutorare, în cadrul Campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. 30 de familii cu posibilități materiale reduse din parohiile Ciofliceni, Ghermănești, Bojdani, Merii Petchii, Netezești, Balta Neagră, Grădiștea din județul Ilfov, precum și parohiile Cornurile de Jos, Trestienii de Sus și Bâra, din județul Prahova au primit produse alimentare și  de igienă. Valoarea acestora a depășit  suma de 16.000 de lei.

DĂNUȚ PRUNĂ, voluntar coordonator – Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat:

 “Marea noastră bucurie este să fim alături familiilor greu încercate de aceste vremuri. Sunt atât de multe persoane care trăiesc la limita subzistenței. Au un prea mic ajutor social, nu au curent electric, au foarte mulți copii, nu au cu ce să-i îmbrace, nu au ce să le dea de mâncare S-au bucurat foarte mult deoarece, numai pentru o familie, valoarea sprijinului a fost undeva la 600 de lei. Vă dați seama că aceste familii au acum hrană pentru aproape o lună de zile. Spun asta pentru că ei, cei care nu au de nici unele în mod normal, au învățat să își drămuiască fiecare aliment în parte. Cunosc faptul că poate mâine nu mai au ce pune pe masă și atunci caută să se îngrijească să le ajungă pentru mai mult timp. Îndemn pe oricine poate face o faptă bună, să o facă pentru că este un lucru de mare preț și răsplătit în fața lui Dumnezeu”.

Părintele DAN MARIAN ȘTEFAN, Parohia Ghermănești, din Ilfov a menționat:

 “O campanie foarte frumoasă, cu multe realizări. Mulțumim voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale care au ajutat cu aceste alimente care sunt necesare pentru trup. Noi ne îngrijim de pentru sufletul enoriașilor, dar au nevoie și de hrana aceasta trupească.”

Părintele Paroh TUDOR RIZEA, Parohia Parohia Netezești, din județul Ilfov a afirmat: “Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am reușit să aducem câtorva familii din parohia noastră, Netezești, pachete cu alimente, dar și cu alte produse. Sunt familii sărace, necăjite care au nevoie de sprijinul nostru, au nevoie de încurajarea noastră. Și ei sunt ai noștri, și ei sunt fii noștri duhovnicești și trebuie să ne străduim ca și lor să le facem bucurii mai ales acum cu ocazia acestor sfinte sărbători.”

O beneficiară a spus: “Este foarte important pentru noi. Îmi vine să plâng. Așa dar bogat noi nu am mai primit în viața noastră. Ne descurcăm foarte greu. Eu am 66 de ani și muncesc cu ziua, iar soțul este bolnav. Nu avem mâncare, nu avem ce ne trebuie. Traiul este greu, foarte greu”.

Un beneficiar a completat: “Este mană de la Dumnezeu căzută din cer. Așa ceva nu ne permiteam. Nu am văzut în viața noastră așa ceva. Ce am primit astăzi este mai mult decât am fi îndrăznit să visăm vreodată. O minune. Este ceva de la Dumnezeu”.

De la începutul acestei campanii, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 280 de acțiuni social-filantropice. Au fost distribuite produse alimentare de strictă necesitate, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, măști de protecție și cărți de rugăciuni, toate în valoare de peste 600.000 lei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.