Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A treia ediţie Career Leader 3, noi perspective profesionale pentru tineri!

0

Săptămâna trecută peste 60 de tineri talentaţi au avut ocazia să acumuleze experienţă profesională de calitate participând la cea de a treia ediţie Career Leader, proiect al organizaţiei Akcees. Pe parcursul evenimentului aceştia au aflat informaţii despre oportunităţile de carieră existente în diferite domenii, au participat la sesiuni de training susţinute de profesionişti şi au avut ocazia să lucreze în echipă în cadrul unor workshop-uri interactive. La final, câştigătorii au fost răsplătiţi cu premii oferite de companiile prezente la eveniment.

Cariere în IT. Cea de a treia ediţie Career Leader a debutat luni, 15 aprilie, cu ziua dedicată tehnologiei. Reprezentanţii Microsoft România au vorbit despre oportunităţile de dezvoltare profesională în IT, iar Alexandru Bogdan Bohaltea (inginer Microsoft România) le-a prezentat acestora ce presupune activitatea de suport tehnic, care este modul în care inginerii rezolvă problemele clienţilor şi cum pot avea succes.

Consultanţi pentru o zi! Am continuat marţi, 16 aprilie, iar finaliştii selecţionaţi pentru a participa la eveniment au înţeles ce presupune o carieră în domeniu şi au fost consultanţi pentru o zi sub atenta îndrumare a Florentinei Postelnicu (Manager Contrast Management Consulting şi Trainer Controller Institut). De această dată Florentina a jucat rolul clientului şi a susţinut echipele participante în concurs să identifice cauzele reale ale problemelor clientului şi să găsească soluţii fezabile pentru acestea.

Career Leader_1

„A fost mai mult decât mă aşteptam! Am învăţat ce înseamnă consultanţa, am aflat lucruri interesante şi am cunoscut oameni extraordinari! Voi reveni cu siguranţă şi la următoarele evenimente”, a declarat unul dintre participanţi.

Expertiză în domeniul financiar bancar. Ultima zi Career Leader a fost dedicată domeniului financiar – bancar. Participanţii au aflat de la Diana Fălan (Communication Analyst BRD Groupe Société Générale) cum pot să îşi dezvolte o carieră de succes în domeniu şi au rezolvat apoi un studiu de caz interactiv. În cadrul workshop-ului tinerii au fost puşi în situaţia de a realiza un raport financiar pentru un potenţial client şi de a lua o decizie cu privire la acordarea creditului solicitat. Pe parcursul exerciţiului, paşii le-au fost ghidaţi de Cristiana Burtoiu, Analist Credite, şi Denisa Ibric, Consilier Credite BRD Groupe Société Générale.

La final, eforturile participanţilor au fost răsplătite cu premii şi invitaţii la alte sesiuni de training şi evenimente. În plus, toţi cei 60 de tineri prezenţi au avut ocazia de a depăşi paradoxul lipsei de experienţă lucrând alături de profesionişti din unele dintre cele mai importante companii din România. Evenimentul în imagini este prezentat pe pagina de Facebook a organizaţiei http://facebook.com/akcees.

„Ne bucurăm că prin intermediul Career Leader reuşim să ajutăm tinerii să depăşească problemele pe care le confruntă din cauza lipsei de experienţă, să înţeleagă dacă li se potriveşte sau nu un anumit domeniu şi să facă un prim pas pentru cariera pe care şi-o doresc! Feedback-ul primit ne onorează şi ne motivează să mergem mai departe cu noi ediţii ale evenimentului, ediţii la care suntem convinşi că ne vom bucura de acelaşi succes înregistrat până acum”, a declarat Giorgiana Ene, Project Manager Career Leader.

Cea de a patra ediţie Career Leader va avea loc la finalul lunii octombrie şi va aduce mai multe domenii, companii şi participanţi, alături de o echipă de organizare entuziastă şi determinată să contribuie semnificativ la dezvoltarea profesională a tinerilor.

Un eveniment recomandat de IQ Ads Kadett.

——————

Career Leader este un eveniment organizat cu sprijinul Contrast Management Consulting, Controller Institut, Microsoft România, BRD Groupe Société Générale şi Romanian American Foundation.

Mediatizarea proiectului este asigurată de Radio Lynx, Radio România Internaţional, Business Woman, România Liberă, Wall Street, Cariere Online, IQAds, Ejobs, Zile şi Nopţi, BusinessLive.ro, Startups.ro, Comunicatedepresă.ro, România Pozitivă, Edu-Tim, Studenţie.ro, Studentul.Info, Online Student, Academic Link, Bancherul.ro, Ambition, SMARTfinancial.ro, BestRessource, Academic Link.

Susţinem şi ne susţin: Senatul Studenţilor ASE Bucureşti, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Edmundo, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, AIESEC România, Advice, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), Asociaţia Studenţilor în Contabilitate şi Informatică de Gestiune (ASCIG), Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB), Inspire Business, Buzz!Camp, VWI Estiem, Incubator 107, Softbinator, Junior Achievement.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.