Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A început 5TC – conferința de pregătire a trainerilor din programul GROW

0

În perioada 26 februarie – 4 martie 2012, Școala de Valori împreună cu AIESEC România organizează la Predeal conferința 5TC dedicată tinerilor internaționali veniți în cadrul programului GROW.

5TC – conferința Train The Trainers și Train the Coordinators – este o etapă a programului GROW organizată pentru viitorii formatori atât români, cât și 26 de internaționali veniți din următoarele 14 țări: Estonia, Japonia, Brazilia, Cehia, Polonia, Costa Rica, Pakistan, Malaesia, Nigeria,Uzbekistan, Pakistan, Columbia, Franța și Azerbadjian.

În cadrul conferinței, tinerii internaționali vor învăța cum să adopte o atitudine constructivă și își vor dezvolta proactivitatea, abilitățile de management de proiect, eficiența personală, abilitățile de prezentare în public prin simulări și ateliere practice. Toate acestea împreună cu descoperirea și înțelegerea valorilor personale și a valori culturale românești vor fi și temele activităților de care se vor bucura elevii participanți la program din întreaga țară.

Sesiunile de pregătire din timpul conferinței vor fi susținute de traineri cu experiență , reprezentanți ai Școalii de Valori, AIESEC România, Parlamentul European, KRUK și BRD)

Organizatorii și-au propus ca prin această conferință să asigure omogenitate și consecvență în abordarea programului GROW indiferent de oraș sau grupa de participanți. Astfel, conferință reprezintă un moment cheie în organizarea unuia din cele mai mari programe de dezvoltare non-formală adresat elevilor de liceu.

Odată cu terminarea conferinței, trainerii internaționali vor începe propriile sesiuni de formare cu elevi de liceu din peste 15() orașe din țară. Timp de 6 săptămâni, aceștia îi vor ajuta pe liceenii să exploreze teme precum abilități de comunicare, alimentație sănătoasă, ecologie, autocunoaștere, îi vor învăța cum să dea feeddback constructiv, să lucreze în echipă, cum să înfrunte potențiale situații de discriminare și ce înseamnă cetățenia europeană. Aceste sesiuni sunt construite pentru a răspune nevoilor specifice acestei grupe de vârstă și pentru a-i ajuta pe liceeni să își dezvolte aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor și o atitudine care îi va sprijini în atingerea obiectivelor personale.

grow scoala de valori

GROW 0.9 se bucură de sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Dechatlon, Zentiva, Orbit, Xerox, KRUK, Catalyst, Euro APS, Senior Interactive, tpu.ro, Discovery și White Image și al parteneriilor media: România Pozitivă, TPU, revista LZR, LumeBuna, Teen press, Trilulilu, am doar 18 ani, Calendar Evenimente, sapteseri.rofeeder.ro, Metropotam, 9am.ro)

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă cu viziunea de a dezvolta o societate bazată pe valori prin modele de educație inovatoare. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și oferim oportunitatea de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale. www.scoaladevalori.ro

 AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 100 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.