Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

7.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin au fost plantaţi la Ploieşti

0

În 25 octombrie şi 1 noiembrie, 200 de voluntari şi susţinători ai Asociaţiei MaiMultVerde din Bucureşti şi Ploieşti au înfruntat vremea friguroasă şi au plantat 7.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin la Ploieşti, pe Şoseaua de Centură Est. Fondurile necesare celor două acţiuni de plantare provin din donaţii de la persoane fizice, precum şi de la companii sau alţi susţinători ai proiectelor de împădurire ale organizaţiei. Plantarea a fost realizată cu sprijinul Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti.

Voluntarilor li s-au alăturat la plantare Laura Belecciu şi Vladimir Drăghia, susţinători ai Asociaţiei MaiMultVerde. Ei au înotat la Swimathon Bucureşti în iulie 2014 şi au adunat, astfel, fonduri pentru proiectele de împădurire desfăşurate de organizaţie.

Cei 7.000 de puieţi de stejar, paltin, frasin şi alte câteva specii ajutătoare au fost plantaţi de voluntarii MaiMultVerde şi de susţinătorii care au făcut donaţii în cadrul campaniei ”Fă cadou un copac!”. Plantarea s-a desfăşurat în 25 octombrie şi 1 noiembrie, pe o parcelă de 5 hectare lângă Ploieşti. În această zonă, Asociaţia MaiMultVerde continuă acţiunile de împădurire începute în anul 2009, în încercarea de a crea o barieră naturală de protecţie între oraş şi zona industrială.

Plantare_1 noiembrie_01_Foto George Hari Popescu

Campania ”Fă cadou un copac!” este susţinută prin donaţii de la persoane fizice şi sponsorizări de la companii. Printre susţinătorii campaniei în anul 2014 se află: METRO SYSTEMS Romania, Scania, Electro-Total, Lexmark, Food Panda, DecoBox, byCristian, OK Print, BackupRun, septembrie.cândva, Linia 21, Corporate Goodies, Aqua Carpatica, Limitless. De asemenea, unele fonduri au fost obţinute prin participarea la Swimathon Bucureşti, un eveniment de fundraising organizat de Fundația Comunitară București. Din echipă au făcut și parte Laura Belecciu (Prima TV), Vladimir Drăghia (Antena 1), Dragoş Bucurenci (fondator al Asociaţiei MaiMultVerde) şi Raluca Lăzăruţ (Kanal D). Fundraiserii Adela Szatvanyi, Alexandra Butuceanu şi Cosmin Coca au alergat la diverse competiţii sportive şi au adunat fonduri pentru MaiMultVerde prin intermediul platformei Galantom.ro. Astfel, s-au strâns fonduri pentru plantarea celor 7.000 de puieţi de stejar, frasin, paltin şi alte specii ajutătoare.

Campania „Fă cadou un copac!” a început în decembrie 2010, pornind de la necesitatea strângerii de fonduri pentru împădurirea României. Oricine face o donaţie de 10 lei către MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Până acum, în cei trei ani de campanie, s-au plantat 23.000 de puieţi la Snagov şi Ploieşti. Campania ”Fă cadou un copac!” continuă pe www.maimultverde.ro/sustine. Doritorii pot face o donaţie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei. În funcție de acest lucru, un puiet sau mai mulţi vor fi plantați în numele lor de către voluntarii MaiMultVerde. Donatorul primeşte prin e-mail confirmarea şi o felicitare editabilă pe care o poate păstra sau oferi unei persoane dragi. Pe termen lung, persoana care face donaţia sau cea care primeşte cadou copăcelul va primi informaţii despre acţiunea de plantare şi participarea la ea, iar ulterior acesteia, despre evoluţia copăceilor plantaţi.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.