Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

30 de tineri europeni vor sustine un seminar despre angajabilitate

0

Vineri, 29 iulie, ora 15:30, 30 de tineri din 6 țări ale Uniunii Europene vor susține un seminar despre angajabilitate la biblioteca Județeană I.G. Bibicescu, Stefan Odobleja 59. Seminarul se adreseaza tuturor tinerilor cu vârsta între 16- 30 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, ce sunt interesați despre cum ar putea să își găsească un job, cum să își îmbunătățească CV-ul sau cum să aibă performanțe mai bune la un interviu.  În timpul seminarului se va discuta și despre cum poți aplica în mod gratuit la programe europene și cum poți călători în alte țări.

13840544_1359173797432479_925206448_o

Această întâlnire face parte din activitățile proiectului Job OportuNEETy ce se desfășoară  în Drobeta-Turnu Severin în perioada 21-31 iulie. Proiectul este implementat de Asociația ASK Yourself și aduce împreună câte 5 participanți din Cipru, Grecia, Italia, Spania, Bulgaria și România. Ei au învățat ce job li se potrivește în funcție de personaliate și dorințe, cum pot avea mai multe șanse să fie acceptați la acest job, cum să scrie un CV și o scrisoare de intenție la un nivel avansat, cum să ajungă la cât mai multe interviuri și ce trebuie să facă pentru a comunica eficient cu angajatorul. Toate aceste subiecte au fost abordate prin metode de educație non-formală precum jocul de rol și prin exerciții în comunitate: aplicarea de chestionare, discuții libere cu locuitorii din Drobeta și mici concursuri.

Cei 30 de participanți sunt dornici să cunoască cât mai multe persoane din comunitate, să facă schimb de idei și să le prezinte tot ce au învățat în cadrul activităților. Sperăm că un număr mare de tineri vor fi prezenți la activitatea de la bibliotecă și astfel vor afla mai multe detalii despre cum pot participa și ei, în mod gratuit, la proiecte europene în țără și în străinătate.

Asociația ASK Yourself este o organizație non-guvernamentală, înființată la începutul anului 2015 ce are ca principal scop organizarea de proiecte și activități ce vizează dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, încurajarea voluntariatului și a diversității culturale, prin educație nonformală. Mai multe detalii despre asociație puteți găsi pe site-ul askyourself.ro.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității tinerilor. Puteți citi mai multe informații despre program pe site-ul erasmusplus.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.