Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Lumea ta? Curată!” – o iniţiativă pentru fiecare zi!

0

Luna iunie este marcată la nivel global de acţiuni naţionale legate de grija faţă de mediu. Iniţiativa Fundaţiei PRAIS „Lumea ta? Curată!” – LTC www.lumeatacurata.ro,  celebrează astăzi implicarea şi talentul celor 2.137 de elevi de clasa a IV‑a din 38 de şcoli, celor 134 cadre didactice din Bucureşti, la finalul celei de-a IV- a ediţii LTC, derulată în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 şi Romprest.

„Activarea responsabilităţii civice prin joc, stimularea creativităţii prin lecţii deschise interactive susţinute de actori, concursuri şi expoziţii cu lucrări decorative realizate din deşeuri reciclabile, compuneri postate pe site, activităţi de colectare selectivă zilnică, toate au condus la motivarea şi sensibilizarea micilor elevi faţă de mediu, la rezultate deosebite şi în acest an” declară Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

De la lansare în anul 2008, elevii primesc anual gratuit, o carte educaţională şi au acces alături de părinţi, rude, prieteni, la informaţii pe platforma on-line: www.lumeatacurata.ro. În cadrul celor 3 concursuri şcolare din acest an, elevii au colectat selectiv în numai o lună, 74 metri cubi de hârtie şi 33 de metri cubi de plastic, ca rezultat al consumului lor curent. Rezultatele au fost înscrise pe site, generându-se automat topul celor mai active şcoli din sectorul 1. Copiii au creat şi expun peste 584 de obiecte decorative din materiale reciclabile, care sunt premiate anual în cadrul unei ceremonii.

Am remarcat şi în acest an, o vie implicare a copiilor şi a cadrelor didactice în proiect, rezultatele fiind mult peste aşteptările noastre. Este un moment de bucurie pentru noi toţi, să premiem grija tinerei generaţii faţă de mediu.”, a declarat Adriana Calcan, Manager Comunicare şi Marketing Romprest.

Compania de salubrizare Romprest a asigurat colectarea selectivă din şcoli, iar specialiştii săi au participat la lecţiile deschise. Cele 38 de şcoli din sectorul 1, Bucureşti, au fost dotate cu pubele pentru colectarea selectivă a hârtiei şi plasticului.

CÂŞTIGĂTORII CONCURSURILOR “LUMEA TA? CURATĂ!”

 

  • Concursul de obiecte realizate din materiale reciclabile, câştigătorii pe sector

Locul I

Radu Zamfir Bratu – Şcoala pentru Surzi numarul 1

Locul II

Alexandru Radu Săracu – Şcoala cu clasele I-VIII nr. 175 ”Sf. Nicolae

 

Locul III

Andrei Dumitru– Şcoala cu clasele I-VIII nr. 12 “Herăstrau”

  • Concursul de colectare selectivă a deşeurilor din hârtie şi plastic, câştigătorii pe sector

Locul I

Liceul Teoretic “Nicolae Iorga

Locul II

Şcoala Nr. 12 “Herăstrău”

Locul III

Liceul Catolic “Timotei Cipariu”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.