Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Următoarea ediție Timișoara City Marathon va avea loc în 25 Octombrie 2020. Organizatorii vor să crească participarea internațională

0

Timișoara City Marathon, eveniment de alergare, va avea loc în anul 2020 în data de 25 Octombrie, intenția organizatorilor fiind de a promova evenimentul internațional pentru a atrage cât mai mulți sportivi străini.

Cel mai recent eveniment organizat în 27 octombrie 2019 de Club Sportiv Asociația Alergotura a adus la start aproximativ 1200 de alergători, de toate vârstele, din nouă țări. Au urcat pe podiumul de premiere pe categorii de vârstă sau la open sportivi amatori din România, Franța, Statele Unite ale Americii, Olanda, Serbia și Ungaria. Prezența în număr mare a alergătorilor din străinătate reprezintă un imbold pentru echipa Alergotura să dezvolte evenimentul pentru anul 2020, dar mai ales pentru anul 2021, când expunerea internațională a programului Capitală Europeană a Culturii oferă prilejul ca un număr foarte mare de amatori de alergare să vină în Timișoara.

Timișoara City Marathon ne arată de la an la an potențialul orașului și evenimentului de a atrage un număr mare de alergători. De la bun început ne-am dorit să contribuim pentru anul 2021 cu un eveniment sportiv de mare amploare, care să facă din sport un argument pentru a descoperi orașul alături de prieteni și de familie. Ne dorim ca din anul 2020 să fim și mai prezenți internațional. Ne-a bucurat să auzim de la participanții din străinătate că vor să revină cu echipă. Ne revedem alături de comunitatea Timișoara City Marathon în 25 octombrie 2020, a spus președintele Alergotura, Adrian Ciutina.

Alergătorii au participat la șase curse, pe distanțe între 2 și 42,2 kilometri, cea mai spectaculoasă probă fiind Maratonul ̋Cavalerii Cetății̋, cu start în localitatea Otelec, la granița cu Serbia. Peste 90 de sportivi au venit în alergare spre Timișoara pe pista de biciclete, pe malul canalului Bega.

Participanții din alte orașe au apreciat traseele de alergare pentru posibilitatea de a descoperi parcurile și clădirile din zona istorică.

O prezență aparte a fost garda militară, organizată de Asociația Eugeniu de Savoya, care a dat startul curselor cu salve de tun și a făcut paradă de uniforme.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul partenerilor de cursă: Flexik Automation, Alpha Bank, Continental Automotive, Visma și HELLA, precum și cu implicarea a zeci de parteneri printre care cu calitate de colaborator permanent Primăria Municipiului Timișoara, Primăria Otelec și Asociația Eugeniu de Savoya.

Atmosfera celei de-a treia ediții Timișoara City Marathon este surprinsă în acest spot video : https://vimeo.com/369471976. Imagini din timpul evenimentului sunt disponibile pe pagina de Facebook: Timișoara City Marathon.

Club Sportiv Asociația Alergotura este o organizație non-profit, de voluntari, care promovează alergarea ca stil de viață sănătos. Pentru a încuraja oamenii să facă mișcare, voluntarii organizează zilnic ture de alergare în diferite cartiere din Timișoara, al căror program poate fi consultat pe site-ul www.alergotura.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.