Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timisoara City Marathon rescrie istoria orașului prin alergare

0

A doua ediție Timisoara City Marathon are loc anul acesta în 28 Octombrie 2018 și invită comunitatea locală la curse de alergare cu dificultate diferită, organizate pe trasee cu valoare istorică, turistică și de conectare cu trecutul orașului.

Inspirat de Descălecatul prințului Eugeniu de Savoya în cetatea Timișoarei, evenimentul aduce în atenția publicului un moment istoric care a marcat evoluția comunității și a orașului. Participanții sunt invitați să fie cavaleri, prinți, soli și să trăiască împreună experiența comunității, având în viitorul apropiat un context favorabil pentru un nou moment istoric: Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Timisoara City Marathon ne spune că diferențele dintre noi sunt cele care fac comunitatea noastră foarte valoroasă. Sunt alergători care vor parcurge 42,2 km în cursa de maraton. Sunt alergători care vor parcurge 2 km în crosul Timișoara 2021. Fiecare experiență va întregi acest eveniment și fiecare participant va dărui energie tuturor celorlalți, indiferent de capacitatea sportivă pe care o are. Invităm publicul să participe, să construim o comunitate și să ne arătăm împreună dorința de a susține și de a dărui orașului. Alergarea este o formă prin care putem face acest lucru într-un mod plăcut, a spus Valentin Mureșan coordonatorul evenimentului.

Sunt șase curse de alergare, iar pentru primele patru încă se mai fac înscrieri:

Maratonul Cavalerii Cetăţii by Flexik Automation, 42.2 km

Semimaratonul Eugeniu de Savoya by Alpha Bank, 21 km

Crosul Batalionul Banat by Visma, probă individuală de 5.5 km

Crosul Poarta Forforosa by Haufe, probă individuală de 10.5 km

Ștafeta Solii Cetăţii, probă semimaraton ştafetă, 2 X 10.5 km

Crosul Timișoara 2021, probă individuală de 2 km.

Cursa de maraton este o provocare pentru alergători datorită traseului în linie dreaptă pe care îl au de parcurs. Startul se va da în apropierea localității Otelec, pe pista de biciclete de pe malul canalului Bega, la 1 km de granița cu Serbia. Participanții vor avea la dispoziție 5 ore și 30 de minute să ajungă în Piața Libertății. Celelalte curse se vor desfășura pe trasee din Timișoara, în zone istorice și cu traversarea unor parcuri.

La cursa de 2 km sunt invitați să se înscrie familii cu copii, persoane fără antrenament fizic dar interesate să sprijine evenimente care își propun să coaguleze comunitatea.

O serie de parteneri ajută realizarea acestui eveniment. Sponsorii principali sunt Flexik Automation, Haufe, Visma și Alpha Bank. Contribuie, de asemenea, Cryo, Auchan, Hella, Petrovaselo, Lutz&Associates, Openville – Iulius Mall, ACI – Universal Payments.

Partenerul media principal este TVR Timișoara, iar comunicarea și promovarea evenimentului are sprijinul comunității mass-media locale.

Evenimentul sportiv este organizat de Asociația Club Sportiv Alergotura, o comunitate de alergători și voluntari care promovează alergarea pentru îmbunătățirea sănătății, a performanței intelectuale și a calității vieții.

Detaliile despre curse, regulament de desfășurare sunt pe site-ul evenimentului www.timisoaracitymarathon.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului  https://www.facebook.com/events/125495754896531/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.