Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara: Antrenament de încălzire pentru Timotion: alergare și donații

0

Asociația Club Sportiv Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara invită timișorenii la un antrenament de încălzire pentru cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil din Timișoara.

În 31 martie 2018, sâmbătă, de la ora 1o, va avea loc WarmUP Timotion, o tură de alergare cu pornire din Piața Libertății. Traseul va fi unul lejer, pe străzile din centrul Timișoarei, pe trotuare și în zona pietonală. Organizatorii vor să testeze traseul pentru Cursa Ness – Distracție pe Roți, astfel că sunt așteptate la eveniment cât mai multe persoane care se deplasează în scaun cu rotile, pasionați de role sau de trotinetă.

Ne pregătim pentru alergarea din 22 aprilie și vrem să ne asigurăm că pentru Cursa Ness – Distracție pe Roți participanții se vor simți foarte bine. Va fi un eveniment mai puțin aglomerat și sperăm să le stârnim interesul celor care se deplasează în scaun cu rotile. Intenția noastră este ca anul acesta, la Timotion, să avem un număr mai mare de participanți din această categorie. Așadar, îi rugăm pe toți cei care cunosc persoane care se deplasează în fotoliu rulant să le spună de eveniment și, de ce nu, chiar să-i însoțească. Vom organiza o alergare ușoară, pe un traseu scurt, pe care-l poate parcurge oricine”, a spus Cristina Potra Mureșan, coordonatoarea Timotion.

Participarea la evenimentul WarmUP Timotion este gratuită. Publicul este invitat să vină pregătit pentru o dimineață mai lungă și să aducă sanvișuri, pentru un brunch ad-hoc. De asemenea, la eveniment pot participa și cei care sunt interesați să se înscrie și la celelalte curse din cadrul Timotion.

Cu această ocazie, organizatorii le reamintesc celor interesați să se înscrie la a patra ediție Timotion până în 8 aprilie. Taxele de participare vor fi donate celor 18 proiecte care au nevoie de susținerea comunității. Din 2018, Timotion devine un eveniment caritabil regional, oferind sprijin pentru proiecte din alte județe precum Hunedoara și Arad.

Obiectivele acestei ediții sunt ambițioase: valoarea donațiilor pe care organizatorii și-au propus să o atingă este de 275.000 de lei, cu 40 la sută mai mult decât în 2017. Pentru ca acest lucru să se întâmple, la start sunt așteptați în 2018 peste 3000 de participanți.

Susținerea comunității este foarte importantă pentru proiectele Timotion. Publicul nealergător este invitat să susțină cu donații cele 18 proiecte. Suma minima este de 10 lei, dar pot fi și donații mai mari”, a menționat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara, co-organizator Timotion.

Participarea la Timotion este posibilă astfel:

  • Ca alergător, prin participarea la una dintre cele 6 curse ale evenimentului, în funcție de antrenamentul fiecăruia și de vârstă. Pot participa de la copii însoțiți de părinți, până la alergători profesioniști;
  • Ca donator, prin susținerea campionilor Timotion sau direct a proiectelor înscrise în program anul acesta.

Detalii despre proiecte, înscrieri, curse și condiții de participare sunt pe site-ul evenimentului www.timotion.ro. Publicul este invitat să urmărească noutățile și pe pagina de Facebook Timotion.

Organizatorii sunt Asociația Club Sportiv Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara, care beneficiază de sprijinul sponsorilor: Continental, Flexik Automation, Ness, Visma, MGI Coutier, Profi și a numeroși parteneri și colaboratori.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.