Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sibiu Alearga, editia 2021

0

Anul 2021, în continuare complicat din punct de vedere epidemiologic, a fost unul bogat în mișcare și mai ales alergare, pentru sibieni și nu numai. Astfel, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu a continuat tradiția  organizării de alergări de grup în cartierele Sibiului. Am făcut propaganda mișcării în aer liber, si, cu atât mai mult în contextul actual, putem afirma că aceste alergări au dezvoltat o atitudine pro-sport și sănătate, și a ajutat la crearea unei imunități a corpului, atât de necesară nu doar în aceste zile.

Sibiul Alearga 2021 a presupus întâlniri săptămânale, marțea și joia, prin care sibienii, și nu numai, au fost invitați să deprindă tainele alergării și să alerge in grup, în locații diferite: parcul Sub Arini, cartierele Sibiului, Păltiniș. Practic, în intervalul 15 iunie – 15 noiembrie, timp de 5 luni, în fiecare zi de marți și joi a fiecărei săptămâni, sibienii, cuprinsi între 18 și 75  de ani, au fost invitați să participe la alergări de grup după cum urmeaza:

  • Pe tot parcursul anului, în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă, în parcul Sub Arini, cu întâlnire la stadion
  • În luna iulie, în fiecare zi de joi, în stațiunea Păltiniș, cu întâlnire la baza pârtiei vechi
  • În lunile septembrie și octombrie, în fiecare zi de joi, în cartierele Sibiului: Terezian, Țiglari și Ștrand

Totodată, în contextul epidemiei de covid-19 si al măsurilor dispuse de autoritățile statutului, am adaptat alergările, respectând întocmai prevederile legale în vigoare.

Asadar, am avut peste 120 ședințe de alergare, care s-au bucurat de un real succes. Am avut alături persoane de toate vârstele și de toate profesiile, arătând sibienilor care ne-au privit de pe margine că alergarea se poate practica foarte ușor oriunde în Sibiu, devenind astfel mai veseli si mai sănătoși.

Nu în ultimul rând dorim să mulțumim Primăriei Municipiului Sibiu care a cofinațat această acțiune prin Agenda Comunității 2021.  Cu siguranță ne vom revedea în 2022!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.