Campania „Sănătate pentru sateˮ a ajuns în localitatea Drajna de Jos

0

100 de persoane din localitatea prahoveană Drajna de Jos au beneficiat sâmbătă de investigații medicale gratuite. Acțiunea a fost organizată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”. Consultațiile au fost oferite de medici voluntari specialiști în cardiologie, ginecologie, gastroenterologie, dermatologie, oncologie, oftalmologie, urologie, medicină internă, diabet și boli de nutriție. Au fost efectuate totodată investigații EKG și ecografii.

Dănuț Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Naționale, a spus: „Această echipă minunată de medici sufletiști, care și-au dedicat timpul liber întrajutorării aproapelui, a oferit un sprijin concret comunității din Drajna de Jos.  Cei investigați medical au prezentat diverse afecțiuni, majoritatea cronice, o consecință și a faptului că mulți dintre aceștia nu au mai fost consultați de un medic specialist de foarte mult timp. Astfel, mulți vârstnici s-au bucurat de prezența acestora, deoarece, în mod normal, aceștia ajung cu mare greutate să beneficieze de suport medical de calitate.”

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatolog, a subliniat: „A fost o acțiune importantă având în vedere că venim cu o multitudine de specialități în întâmpinarea nevoilor în această zonă rurală unde ne întâlnim cu patologia vârstei adulte și a vârstnicului în special.”

Campania „Sănătate pentru Sate” se desfășoară din anul 2015 în baza unui protocol încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății și are ca obiectiv organizarea unor acțiuni medicale cu caracter umanitar.

Până în prezent, în cadrul campaniei „Sănătate pentru Sate”, au fost organizate 118 acțiuni în judeţele Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman și Botoșani, în cadrul cărora au fost consultate aproximativ 14.000 de persoane.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.