Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

70 de persoane din localitatea Dârvari au beneficiat de asistență medicală

0

70 de persoane din localitatea Dârvari, judeţul Prahova, au beneficiat sâmbătă, 18 septembrie 2021, de asistență medicală în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate”. Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale s-au deplasat la dispensarul din sat, împreună cu medici specialiști în medicină generală, ORL, cardiologie și gastroenterologie. După efectuarea triajului epidemiologic, pacienții au beneficiat investigație EKG, ecografie abdominală și ecografie cardiacă.

Dr. CAMELIA SĂRĂȚEANU, medic specialist gastroenterologie, a menționat la finalul activității: “Majoritatea pacienților consultați astăzi sunt vârstnici, cu multiple comorbidități și afecțiuni cronice nemonitorizate. Datorită contextului epidemiologic actual, acești pacienți nu au avut acces la investigații de specialitate. Am depistat afecțiuni cardiace, afecțiuni din sfera ORL și patologie gastro-intestinală”.

Acțiunea din localitatea Dârvari a fost organizată cu sprijinul direct al parohiei din localitate.

Preot paroh DANIEL CIMPOIERU – Parohia Dârvari, județul Prahova, a afirmat: “Suntem extrem de onorați și de bucuroși pentru faptul că voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au revenit în mijlocul nostru. În mediul rural, în preponderență, este o mare nevoie de asistență medicală. În această perioadă de pandemie, de aproape 2 ani, majoritatea persoanelor din mediul rural nu au reușit să ajungă la medic, cu atât mai mult la medicul specialist. Astfel că, această activitate este binevenită, deoarece medicii, care au venit în mod voluntar, au oferit servicii medicale și consultații medicale gratuite pentru persoanele din acest sat.  Este o binecuvântare de la Dumnezeu, învățăm astăzi un lucru important, atât de la medici, cât și de la voluntari, faptul că, deși ar fi putut, în această zi minunată de sâmbătă, să își dedice timpul pentru familie sau alte activități personale ale dânșilor, au lăsat totul și au venit în mijlocul parohiei noastre pentru a fi de folos comunității noastre.”

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a concluzionat: “O campanie foarte utilă mai ales pentru vârstnici, care ajung tot mai greu la un medic specialist, mai ales pentru persoanele cu boli cronice, care au nevoie de investigații mai amănunțite și mai dese. Prin astfel de activități îi scutim pe oameni să mai meargă până la oraș, în special pe cei care sunt vârstnici sau bolnavi și se deplasează foarte greu, motiv pentru care renunță la a mai merge la medic. De asemenea, știm că unele investigații trebuie plătite, iar oamenii nu își permit aceste costuri, mai ales cei care care nu au nici un sprijin, nici un ajutor în apropiere. I-am bucurat astăzi pentru că au beneficiat de foarte multe investigații gratuite. Cunoscând patologiile specifice acestei zone, am invitat astăzi mulți medici specializați exact pe aceste patologii.

Până în prezent, în cadrul campaniei au fost organizate 73 de acțiuni în judeţele Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş, Călăraşi și Giurgiu, peste 9.000 de persoane beneficiind de asistenţă medicală.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.