Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Mondiala a Apei 2020. Cum putem deveni mai responsabili

0

Pe 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei, eveniment care aduce în atenția publicului necesitatea protejării cantitative și calitative a apei. Dat fiind contextul dificil din ultima perioadă,  Fundația We Are Water, o inițativă Roca, ne invită pe fiecare dintre noi să sărbătorim printr-un apel la responsabilitate și la siguranță.

Una dintre cele mai importante contribuții pe care le putem aduce pentru a încetini transmiterea COVID-19 și pentru a ne menține în siguranță pe noi și pe cei din jurul nostru este săne spălăm pe mâini cu apă și săpun. Oricine poate accepta provocarea  #SafeHands și poate posta un video despre importanța spălării pe mâini cu apă și săpun pe canalele de social media. Cu toate acestea, să nu uităm să fim responsabili și să închidem robinetul la timp, pentru a preveni irosirea apei! La momentul actual, peste 3 miliarde de persoane la nivel global nu au acces la apa necesară pentru igiena personală.

Chiar șide acasă, fiecare poate contribui la limitarea schimbărilor climatice printr-un mic gest: dușuri mai scurte (limitarea la 5 minute acordate acestei rutine), alegeri sustenabile atunci când vine vorba de cumpărături, folosirea responsabilă a energiei electrice (mulți dintre noi nu închidem lumina înainte de a pleca de acasă), sau evitarea risipei alimentare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.