ZALĂU: Investigații medicale mai complexe  pentru pacienții Secției Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău

0

Facem bine ca să te faci bine!”

Investigații medicale mai complexe  pentru pacienții Secției Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău

Pacienții care se adresează secției Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău vor avea acces la investigații medicale mai complexe, în urma unui proiect de dotare cu echipament medical a secției amintite, realizat de TenarisSilcotub și Consiliul Județean Sălaj în cadrul unui parteneriat care urmărește îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților.

Astfel, secția Medicină Internă a fost dotată cu un ecograf echipat cu 3 sonde, dintre care una cu funcționalități sectoriale pe cord. Aceasta din urmă (sonda sectorială pe cord) oferă o complexitate crescută investigațiilor medicale, având posibilitatea de a semnala un diagnostic mai complet, precum și necesitatea unui consult interdisciplinar acolo unde e cazul (eventuale afecțiuni cardiace ce pot fi detectate datorită acestei funcționalități a ecografului).

Echipamentul medical, cu sondele aferente amintite mai sus, are o valoare de peste 113.000 lei, fiind achiziționat cu sprijinul financiar al companiei TenarisSilcotub și al Consiliului Județean Sălaj. Până la dotarea cu acest echipament, Secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău dispunea de un singur ecograf, pe parcursul anului 2018 fiind înregistrate aproape 1.100 ecografii pentru pacienții internați în regim spitalizare de zi și continuă – afecțiuni medicină internă și endocrinologie, la un număr de aproape 2.500 de internări  înregistrate la nivelul secției amintite.

În cadrul parteneriatului început cu 10 ani în urmă cu Consiliul Județean Sălaj, proiectele derulate de TenarisSilcotub în scopul îmbunătățirii serviciilor medicale oferite pacienților Spitalului Județean de Urgență Zalău, însumează peste 380.000 dolari și au avut ca obiectiv, în special, dotarea cu mobilier și echipamente medicale a unității spitalicești. Aceste demersuri sunt parte din strategia companiei de a susține dezvoltarea comunității în care își desfășoară activitatea, prin programe și  proiecte din domeniul educației, culturii și sănătății.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 2.000 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.