Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

We Are Here: Peste 6000 de euro contributie la prima campanie de crowdfunding dedicata festivalurilor culturale

0

 We Are Here – prima campanie de crowdfunding dedicata festivalurilor culturale a ajuns la final

Timp de 3 saptamani We Are Here a fost spatiul virtual in care proiectele creative independente -festivaluri de film, teatru si muzica si-au intalnit sustinatorii din randul publicului.

  • SoNoRo – Festivalul international de muzica de camera
  •  Ideo Ideis – Festivalul national de teatru tanar,
  • Temps D’images – Festivalul de teatru, dans si imagine foto/video
  • Anim’est – Festivalul international de film de animatie,
  • NexT – Festivalul international de film,
  • Green Hours International Jazz – Festivalul international de jazz,
  • Street Delivery – Convertirea peisajului urban in peisaj cultural,
  • KINOdiseea – Festivalul international de film pentru copii,

Cele 8 evenimente culturale au interactionat in mediul online cu spectatorii si participantii editiilor de pana acum si au primit sprijin financiar din partea lor. Au fost donate sume de la 1 euro pana la 341 de euro, din partea spectatorilor, actorilor, directorilor de festivaluri,  asociatiilor cu activitate in domeniul creativ sau chiar festivaluri de renume din alte tari.

We Are Here a insemnat o gala de fundraising virtuala, o alternativa de finantare a evenimentelor culturale, in care timp de 21 de zile  572 de finantatori au avut ocazia sa contribuie real la organizarea editiilor din 2013 cu o suma totala de 6732 de euro.

Pentru Romania, conceptul de crowdfunding este foarte nou si prea putin exploatat. Insa prin Campania We Are Here actiunea  a ajuns  cunoscuta in 41 de orase din Romania (Top 5 orase: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj si Sibiu) si 61 de tari ( Top 5 tari: Marea Britanie, Germania, S.U.A, Austria si Franta).

Toti cei care au luat parte ca finantatori in perioada de desfasurare a  campaniei We Are Here isi vor putea ridica afisul din cadrul fiecarui eveniment spre care si-au indreptat suma de bani si isi vor regasi numele intr-un spatiu special dedicat in locatiile editiilor de anul acesta.

Campania We Are Here s-a incheiat cu succes marti, 23 aprilie, avand o rata de finantare de 6.63% intre vizitatorii atrasi in mediul online pe aceasta platform in conditiile unei medii de doar 1% pentru platile online din Romania cu 40913 vizualizari pe pagini si 14634 vizitatori pe site in 21 de zile.

EchipaWe Are Here continua sa dezvolte platforma pentru ca ea sa devina pe termen lung un instrument tehnic si o resursa pusa la dispozitia initiatorilor de proiecte independente.

 

Follow up We Are Here

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.