Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voteaza cel mai bun proiect care sa restarteze Romania!

1

Pana la 23 septembrie, ONG-uri, antreprenorii sociali, programatori sau pur şi simplu cetăţeni cu spirit antreprenorial au putut sa vina cu soluţii la probleme legate de lipsa transparenţei, a eficienţei, de nerespectarea legii, sau de trafic de influenţă, pe platforma RestartRomania.


104 idei inscrise pe platforma respecta cerintele Restart Romania. Cele mai multe proiecte sunt grassroots, intarind unul dintre principiile care stau la baza competitiei, acela ca schimbarea se poate propaga pornind de la individ, nu neaparat de la o institutie sau organizatie. Ideile variaza de la propuneri simple, care sa rezolve o problema punctuala (ridicarea masinilor abandonate de proprietari), pana la proiecte complexe, care isi propun sa produca un impact considerabil asupra sistemului (platforma de intiative legislative cetatenesti si democratie online).

Acum este momentul comunitatii sa se identifice cu ideile si solutiile inscrise in concurs, sa ofere votul de incredere si astfel sa ajute la transformarea acestora in platforma online. 10 idei vor fi implementate, iar 5 dintre ele vor primi si finantare, pentru a le face durabile.

Votul este deschis pana la 1 octombrie, la adresa: www.restartromania.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.