Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii OMV Petrom premiați la Gala Națională a Voluntarilor

0

Peste 300 de reprezentanți ai societății civile din România au fost prezenți la Gala Națională a Voluntarilor, organizată de Federația Volum pentru recunoașterea meritelor celor mai activi voluntari. La eveniment au fost premiați 23 de voluntari, coordonatori de voluntari, proiecte și centre de voluntariat din toată țara.

Voluntari OMV Petrom la CERC Boldesti Scaeni_1

Ca în fiecare an, în cadrul Galei, OMV Petrom a premiat acțiunile de voluntariat ale angajaților săi, prin anunțarea câștigătorilor din competiția companiei – ”Voluntarii Anului”. Anul acesta, titlul de ”Voluntarul Anului” a mers către Ionel Gîrdu, unul dintre dealerii stațiilor Petrom din Târgu Jiu (Gorj). Câștigătorul a fost inițiatorul mai multor acțiuni de impact major pentru comunitatea sa, printre care renovarea și igienizarea secției de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, susținerea victimelor inundațiilor din Polovragi și Novaci, cât și ecologizarea Văii Sohodolului, toate acestea în județul Gorj.

Titlul de ”Echipa de Voluntari a Anului” în OMV Petrom, a fost câștigat de 10 angajați din Bolintin Vale (Teleorman), din divizia de Upstream (explorare și producție) a companiei. Printre acțiunile de voluntariat ale echipei „Verde de Bolintin Vale” s-a numărat și organizarea unei curse de cicloturism de peste 40 de km, în regiunea Bolintin-Vale-Potlogi, numită“Bucură-te de cicloturism pe urmele lui Brâncoveanu”. Ruta a fost înscrisă și pe harta interactivă a traseelor de cicloturism din România.

”În județul Giurgiu, echipa de voluntari a reabilitat Teatrul de Păpuși din Florești Stoenești, iar în Teleorman a susținut organizarea unui program de leardership în rândul liceenilor din Bolintin Vale, a amenajat spații de joacă mai sigure pentru copiii din Ciuperceni, a strâns fonduri la Ciclaton pentru proiecte de educație și a colectat în numeroase rânduri alimente, haine, bunuri, sau jucării pentru persoanele defavorizate din comunitate.”

Printre proiectele în care voluntarii OMV Petrom s-au implicat în 2015 se numără:

Campionatul de Voluntariat – competiție cu granturi pentru proiectele de voluntariat ale angajaților. 10 proiecte au fost alese câștigătoare și au primit o finanțări totale de 20.000 de euro pentru implementare. Aproximativ 150 de voluntari OMV Petrom au participat la realizarea acestor proiecte, de pe urma cărora au beneficiat direct și indirect peste 4.800 de persoane.

Competiția de Mountain Biking Moinești-Zemeș – organizarea uneia dintre cele mai apreciate competiții de mountain-biking din țară – Competiția ”I Wheel for Moinești-Zemeș” – care contribuie în fiecare an la dezvoltarea celor două comunități, prin turismul sportiv generat, cât și prin târgul de produse tradiționale ale producătorilor locali. La ediția din 2015, alături de Asociația Activ Moinești, 150 de angajați OMV Petrom, s-au implicat activ în organizarea competiției.

Centrul de Resurse al Comunității (CERC) Boldești Scăieni – a fost construit împreună cu voluntarii Habitat for Humanity și voluntarii OMV Petrom și se dorește a fi una dintre cele mai sustenabile clădiri din Europa. Centrul găzduiește activități educative și cursuri de formare profesională pentru copiii și adulții romi și români din comunitate.

Fii și tu Moș Crăciun – cu ocazia sărbătorilor de iarnă, 430 de voluntari OMV Petrom au îmbrăcat hainele lui Moș Crăciun, iar anul acesta au adus magia sărbătorilor în sufletele a peste 650 de copii din toată țara.

În total, în 2015, peste 1800 de angajați OMV Petrom s-au implicat în proiecte de voluntariat.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.

„Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.