Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VoluntarCenter, cel mai bun program de voluntariat al anului din domeniul educatiei in Romania!

0

VoluntarCenter – program educational Junior Achievement Romania de voluntariat in scoala cu sprijinul comunitatii de afaceri din România – a fost desemnat cel mai bun proiect la categoria “Proiectul de voluntariat al anului in domeniul educatiei” la Gala Voluntarilor 2011.

Programul urmareste schimbarea modului in care tinerii percep scoala, implicându-i in activitati practice care pun in evidenta impactul pe care educatia il are asupra independentei financiare si calitatii vietii indivizilor si comunitatii, prin participarea la orele in scoala a consultantilor voluntari din companii – cei care prin prezenta lor la clasa aduc elevilor exemple practice si reprezinta un model de profesionalism si reusita in cariera. 1.300 de angajati din 300 de companii au participat in anul 2011 in calitate de consultanti voluntari, in scoala, la clasa. Ei s-au alaturat celor peste 330.000 de voluntari din programele JA din toata lumea care, anual, ii ajuta pe elevi sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile economice si antreprenoriale.

Gala Voluntarilor 2011 este primul eveniment national dedicat recunoasterii voluntarilor si proiectelor de voluntariat si a adus in atentia publicului patru sectiuni dedicate recunoasterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari si centrelor de voluntariat. Evenimentul face parte din Planul national de actiune pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania si este organizata de Grupul de coordonare AEV 2011 in Romania.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.