Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vocile solidarității episodul 5: Imunoglobulina și Covid-19

0

Al 5-lea interviu Vocile solidarității a fost realizat de CiviCultura pentru a trage un semnal de alarmă despre situația persoanelor din România cu imunodeficiențe primare, care se afla într-o izolare permanentă, încă dinainte de apariția noului coronavirus.

Otilia Stânga, invitata acestei emisiuni, este președintele Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe. Ea ne-a povestit despre situația nefastă în care se află pacienții cu imunodeficiențe. De la lipsa de medicamente necesare supraviețuirii, la lipsa unei strategii pentru integrarea copiilor în activități necesare vieții în comunitate, toate sunt niște impedimente ale persoanelor cu imunodeficiențe în a duce o viață normală.

Campania Vocile Solidarității prezintă interviuri cu organizații sau grupuri care lucrează pentru binele societății, cu scopul de a crește implicarea cetățenilor din Timișoara în astfel de inițiative. Interviurile apar săptămânal, timp de 6 săptămâni, pe pagina de Facebook CiviCultura.

Proiectul CiviCultura este organizat de Teatrul Studențesc Thespis și Asociația Culturală Diogene, și constă în acțiuni culturale care promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.