Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UPDATE: Viziere gratuite pentru mii de medici, produse în România de comunitatea de makeri

0

Rezultate. Expansiune regională. Cerere colaborare centre CNC din țară. Metrici care se actualizează.

Coronavirusul reprezintă o provocare mondială în continuă creștere reprezentând un risc pentru populație, dar și pentru cadrele medicale și tot personalul implicat în combaterea acestui virus SARS-CoV-2. Am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt mai ușor de procurat.

Știm că produsul există și nu ne dorim să il reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi este gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție.

În cele 7 zile de când am demarat proiectul, cu ajutorul centrelor CNC și al asociațiilor din țară care s-au alăturat inițiativei viziere.ro, am ajutat peste 3000 medici și asistente atât din București cât și la nivel regional. Menționăm câteva spitale ajutate: Institutul Oncologic Alexandru Trestioreanu, Spitalul Clinic Colentina, Spital Obregia – Neurologie Pediatrica, Spitalul Prof Dr Constantin Angelescu, Spitalul CFR Cluj Napoca, Spitalul Municipal Slobozia, Maternitatea Bucur Bucuresti, Spitalul Judetean Ialomita, Maternitatea Polizu, Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Judetean Suceava, Spitalul Municipal Radauti, Spitalul Judetean Piatra Neamt, Spital municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara, Spitalul Județean de Urgență Deva, Spital Municipal Timisoara, Spitalul Stomatologic de Urgenta Deva, SMURD, MAPN.

Nu ar fi fost posibil fără ajutorul sponsorilor de bani și materiale, dar și a donațiilor individuale. Echipa lucrează 24 din 24 în ture, și cu toate că oamenii donează, cererile vin și este nevoie de donații și ajutor în continuare, în special pentru partenerii noștri din țară – https://viziere.ro/centre/

Cererile cresc în permanență și vin mii de mesaje în continuare cu cereri de la medici care vor să primească viziere. Sperăm să ajungem la toți cei care ne scriu. Avem promisiuni de a produce la nivel național undeva la 10.000 de viziere care vor fi transmise către cei care au nevoie centralizată după completarea formularului de pe site-ul www.viziere.ro.

Datorită volumului mare de solicitări, am decis sa împărțim baza de date pe spitale și să donăm așa. De asemenea, ne scriu oameni care vor să ne ajute la producție sau logistică și ni s-aualăturat 50 de voluntari și în curând vom anunța fabricile care intenționează să ne ajute și care evident pot produce mult mai repede.

“Acum suntem în plin proces de expansiune și colaborare cu alte centre CNC regionale care dețin laser CNC și asociații care să preia inițiativa la nivel local. Practic, toate astea s-au întâmplat în doar 5 zile în care s-a muncit non stop. Deja avem aliați pentru Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu, Covasna, Cluj, Galați, Braila, București smd. iar lista se va extinde aici: https://viziere.ro/centre/.

De mâine vom centraliza distribuția și producția la nivel național. Le mulțumim celor care au încredere în noi și vă asigurăm că facem tot ce putem să ajungem la cât mai multe cadre medicale.” Cristiana Bogățeanu, Manager Proiect, viziere.ro

Un proiect inițiat de comunitatea de makeri Viziere.ro (ClarK, THE PLOT, THE CRAFT, Nod makerspace, MATER) și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București.

Membrii inițiatori ai echipei de proiect care au făcut toate acestea posibile în doar 7 zile sunt: Mihai Toma (The CRAFT), Vlad Măcelaru (ClarK), Cristiana Bogățeanu (Colors in Projects), Florin Cobuz (Nod makerspace), Alexandru Solot, Ionuț Moldovanu, Alex Funduianu, Andra Dumitriu (Nod makerspace), Costin Costea, Daniela Neagu, Elena Calimac, Ioana Nastasa, Michael de Borst, Stephan Tarachiu, Cosmina Dena, Raul Tanasie.

Sponsori actuali: Banca Transilvania, Valrom, Antalis România, Verla, FAN Courier, JJ Displays.
Parteneri: Clark, The Plot, The Craft, Societatea Studenților în Medicină din București, Nod makerspace, MATER, Pentarom, Papila, We Mesh Up. Centre și asociații partenere: https://viziere.ro/centre/

Viziera este o alternativă la ceea ce există pe piață și nu deține omologări. Recomandăm sterilizarea vizierelor de către personalul la care vor ajunge. Vizierele se donează #gratuit către cei care au nevoie.

The best makers are the ones that make a change!

Echipa de proiect este formată în principal de asociații, makeri și antreprenori, iar proiectul este disponibil aici: http://viziere.ro / https://www.facebook.com/viziere.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.