Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Turneu de baschet în scaun rulant

0

 Fundaţia Motivation România a organizat sub numele “Sport pentru toţi”, pe 25 şi 26 septembrie 2012, un turneu de baschet în scaun rulant, cu participarea sportivilor Motivation utilizatori activi de fotoliu rulant, care au reprezentat echipele judeţelor Bucureşti Ilfov, Prahova, Sibiu, Neamţ şi Timişoara. Evenimentul organizat în parteneriat cu Baza Sportivă Sport Arena, Asociaţia Municipală de Baschet Bucureşti şi Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport a constituit o demonstraţie de mobilitate, fair play şi curaj.

„Oricine practică sport, indiferent de situaţia în care se află, este demn de laudă”, a declarat Vlad Constantinescu, Director de Marketing Sport Arena. „Cu atât mai mult aceşti supra-atleţi care au trecut peste dificultăţile ivite în viaţa lor pentru a demonstra că toate barierele pot fi depăşite. Echipa de baschet în scaun rulant Motivation a fost ani de-a rândul un exemplu de voinţă şi o sursă de inspiraţie pentru participanţii care vin la Sport Arena Streetball. Iar noi, alături de partenerul nostru principal, Universitatea Politehnică din Bucureşti, suntem mândri că putem sprijini acţiunile Fundaţiei Motivation”, a incheiat Vlad Constantinescu.

“Am participat la mai multe competiţii în scaun rulant alături de echipa Motivation – fac acest lucru din plăcere şi, apoi, pentru că mă încurajează să fac mişcare. Cred că sportul în scaun rulant nu e destul de popular în România, însă sper ca acest lucru să se schimbe”, a declarat Ionut Filişan, sportiv în componenţa echipei de baschet Motivation Ilfov.

“Sportul în scaun rulant face parte din procesul de recuperare activă şi ne da prilejul să demonstrăm că persoanele care utilizează un fotoliu rulant au abilităti, sunt active şi se pot implica în viaţa socială”, a adăugat Ghiorghi Filip, coordonator al echipei de baschet Motivation Ilfov.

Acţiunea de promovare a sportului în scaun rulant a avut loc în cadrul proiectului ”Roţile Schimbării – către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant”, finanţat de USAID – Agenţia Statelor Unite pentru

Dezvoltare Internaţională. Proiectul este implementat în perioada 2011-2014 şi are ca scop reducerea numărului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizaţi la domiciliu şi stimularea participării acestora la activităţi sportive, culturale şi recreative.

Fundaţia Motivation Romania este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Programele şi serviciile oferite sunt create pentru a creste calitatea vieţii beneficiarilor noştri şi pentru a asigura prezenţa lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educaţională şi profesională. Serviciile pe care le oferim acoperă o gama largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilităţi motorii, la recuperare medicală şi instruire pentru viaţă independentă alături de un instructor în scaun rulant. Fundaţia a început să deruleze programe de sport adaptat în 1998, fiind prima organizaţie din România care are o echipă de baschet în scaun rulant. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.