Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trofeul ESTE FILM Festival 2020 și-a găsit câștigătorul

0

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, a avut loc gala de premiere a competiției ESTE FILM Festival. Din cele 10 scurtmetraje, doar unul a fost ales câștigător al trofeului, dar și al unui premiu în valoare de 2000 de euro. Juriul – format din Sarra Tsorakidis, regizor, Cătălin Olaru, critic de film și Monica Felea, distribuitor de film – a desemnat scurtmetrajul AFGANISTANII, în regia lui Adrian Silișteanu, ca fiind cel mai bun film al competiției de anul acesta. Actorul Ioan Paraschiv a reprezentat echipa filmului la festival și a primit premiul.
Iată și motivația juriului: ”Pentru precizia execuției regizorale. Pentru felul în care spune o poveste cinică și totodată plină de nuanțe, fără cinism, fără emfază și fără artificiu. Pentru firescul cu care integrează comentariul social într-o intrigă în centrul căreia se află iubirea fraternă.”

La finalul ediției a 5-a, după cele 15 proiecții în cele 3 spații partenere, tragem linie și ne bucurăm că 800 de spectatori au participat la eveniment. Și asta într-un an dificil, în care nici nu știam sigur dacă această întâlnire cu publicul va fi măcar posibilă. Am reușit să aducem filme de top în spații neconvenționale extraordinare, chiar dacă restrânse din cauza pandemiei.
Am avut 7 proiecții sold out, din totalul de 15. 3 filme au fost văzute în avanpremieră, iar 6 în premieră la Sibiu.
Le mulțumim partenerilor și sponsorilor noștri pentru încrederea și sprijinul lor, fără de care evenimentul nu ar fi putut să aibă loc. Le mulțumim și voluntarilor noștri, care ne-au ajutat în toate demersurile pentru a oferi un eveniment în deplină siguranță publicului.

Să ne vedem cu bine la ediția din 2021!

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional* și Centrul Național al Cinematografiei
Cu sprijinul: LUX FILM Prize, Parlamentul European – Biroul de legătură din România, Filmtett, Centrul Cultural Maghiar Sibiu
Partener de tradiție: Marquardt.
Sponsori: Colt, KeepCalling.
Parteneri: Muzeul Național Brukenthal, Filarmonica de Stat Sibiu, Centrul Cultural „Ion Besoiu”, Set Up, Hotel Împăratul Romanilor, Restaurant Pasaj, Atelier Good Wood, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Parteneri media: Capital Cultural, Zile și Nopți, RockFM, MagicFM, Sibiu City App, Profil Cultural.
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.