Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Transilvanian Brunch, mai-septembrie 2010

1

Itinerarul Cultural al Bisericilor Fortificate
Previziuni de recoltă bogată în cultură

Primăvara a adus primele semne bune în ceea ce priveşte evenimentele culturale de anul acesta sub marca Transilvanian Brunch. După o avanpremieră de încălzire la Mălâncrav, urmează o serie de evenimente de la care e bine să nu lipsiţi. Anul acesta tradiţiile culinare locale vor fi asezonate cu momente culturale de excepţie.

Transilvanian Brunch a apărut la începutul anului 2008 ca o iniţiativă a Asociaţiei GAL Microregiunea Hârtibaciu de cunoaştere reciprocă şi colaborare în Valea Hârtibaciului, dar şi ca un exerciţiu de promovare a produselor locale. Totodată a fost şi un bun motiv de întâlnire multiculturală, în “afara orelor de program”, a celor care activează în turism, cultură, dezvoltare rurală şi socială, agricultură ecologică, renovare şi restaurare, domenii care într-un fel sau altul se completează şi regăsesc în multe iniţiative şi proiecte actuale.

Incepând cu sezonul 2010 aceste evenimente se vor îmbogăţi cu momente culturale ce vor pune accent pe specificul local. Acest proiect este coordonat de Asociaţia Mioritics şi Institutul European pentru Itinerare Culturale împreună cu partenerii locali, cu sprijinul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE).

Programul evenimentelor:

  • 15 mai 2010, Cocktail cultural la Moşna 29 mai 2010, Brunch la Moardăş
  • 12 iunie 2010, Cocktail cultural la Axente Sever 26 iunie 2010, Brunch la Hosman
  • 3 iulie 2010, Cocktail cultural la Criţ 17 iulie 2010, Cocktail cultural la Cârţa
  • 24 iulie 2010, Cocktail cultural la Cincu 31 iulie 2010, Brunch la Biertan
  • 21 august 2010, Cocktail cultural la Alţâna 28 august 2010, Brunch la Boarta
  • 4 septembrie 2010, Cocktail cultural la Săsăuşi 25 septembrie 2010, Brunch la Agnita

Mai multe detalii şi lista artistilor: brunch.dordeduca.ro

Proiect finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. Conţinutul acestui material nu reprezintă in mod necesar poziţia oficială a Mecanismului Financiar SEE. Pentru informaţii oficiale despre Mecanismul financiar SEE şi Programul Norvegian de Cooperare, accesaţi: www.eeagrants.org

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.