Toyota Romania, mix de principii Kaizen si programe de training din cultura organizationala britanica in sistemul de HR

0

TOYOTA IMPLEMENTEAZĂ ÎN ROMÂNIA PRINCIPIILE JAPONEZE KAIZEN ȘI PROGRAME DE TRAINING BRITANICE

Printre puținele companii auto din România care au la bază un sistem de organizare multinațională și bazându-se pe principiile Kaizen din cultura japoneză, Toyota România dezvoltă anual pentru cei peste 120 de angajați sisteme inovative de evaluare și dezvoltare a resursei umane.

Kaizen presupune o îmbunătățire continuă a angajaților, de la cel mai înalt nivel al companiei până la liniile de asamblare, iar astăzi, principiile acestei filosofii se aplică cu rezultate excelente în mediul international de business.

Parte a grupului britanic Inchchape, Toyota România implementează cu succes programul conceput la sediul central din Londra de dezvoltare a managementului companiei – Global Leadership Development Programme. Astfel, România face parte din proiectul dezvoltat în toate cele 32 de țări în care operează grupul.  ‘’Acest lucru facilitează mobilitatea angajaților care vor avea competențe similare după ce au trecut prin același program și sprijină proiectul de regionalizare a companiei, care presupune crearea unor roluri regionale. Astfel, după un “pilot” care a avut loc anul trecut la Londra, s-a lansat acest program pentru toți managerii din grup, indiferent de zona geografică unde se află. Programul nu este neapărat construit pe un model britanic, dar este livrat în prezent de traineri britanici. Programul include subiecte ca inteligență emoțională, coaching, dezvoltarea brandului personal, puterea feedback-ului, gândirea strategică, managementul schimbării’’, spune Simona Preda, Senior HR Manager Toyota România.

Printre puținii angajatori români care au implementat sistemul Kaizen la nivel operațional, Toyota România mizează pe următoarele principii: îmbunătățirea este un proces zilnic, continuu; schimbarea nu este majoră, ci se lucrează pe bucățele;  nu muncești de dragul de a munci, ci identifici, reduci si elimini “muda”, in traducere: tot ceea ce nu aduce plus valoare; încurajează experimentarea,  fă schimbări, observă rezultatele și modifică; problemele sunt primite cu brațele deschise, acestea fiind oportunități de creștere. ‘’Sunt atrași  in companie doar cei care își iubesc meseria, doresc să se dezvolte, cei care se ghidează după principiul Toyota „Kaizen” care înseamnă îmbunătățire continuă. Pe aceștia ne dorim să-i convingem să vină în echipa Toyota, pe restul nici nu încercăm’’, spune Senior HR Toyota România, Simona Preda.

Despre Toyota România

Toyota România este importatorul exclusiv pentru Toyota și Lexus în România, parte din grupul Inchcape – cel mai mare distribuitor și retailer auto din lume, cu o prezență globală în 32 de țări și având peste 18.000 de angajați.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.