Top 10 motive de bucurie in 2010 pentru Romania!

0

Jurnaliştii de la EVZ au pornit un demers interesant pentru presa de pe meleagurile noastre, un demers …pozitiv.
„Un articol despre veştile proaste ale lui 2010 ar fi mult mai la îndemână, dar sunt şi câteva evenimente pozitive care merită prezentate”, scriu cei de la EVZ.  Cităm – pe scurt – o parte din clasamentul de veşti bune propus.

1. Î
ncepem cu economia, unde, între statisticile unui an dezastruos, găsim una care oferă câteva speranţe.
2. Rămânem la economie şi observăm randamentele bune ale fondurilor de pensii private.
3. O altă veste bună este eliminarea comisionul de rambursare anticipată a unui credit.
4. Cât despre investiţii, cele mai importante au fost în energie verde. Graţie unor proiecte uriaşe în zona Dobrogei – unele începute, altele anunţate pentru viitorul apropiat – România a păşit pentru prima dată în topul celor mai atractive 30 de ţări pentru investitorii în energie verde.
5. Şi tr
ecem la un anunţ din 2010 care ne va fi de folos în 2011. Cei care doresc să îşi cumpere o maşină nouă la anul au aflat de la însuşi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, că programul Rabla va fi extins în 2011.
6. Găsim o veste bună chiar şi unde ne-am aştepta cel mai puţin, în justiţie. Patru tineri judecători au reuşit să se „furişeze” în Consiliul Superior al Magistaturii.
7. În sport, fotbalul românesc a reuşit un sincron nemaipomenit, cu sute de mii de suporteri ţinându-se de cap în acelaşi timp. Însă, pentru cei care au ochi şi pentru alte sporturi, au fost câţiva sportivi români care au reuşit să smulgă faţa tristă a suporterilor dintre palme şi chiar au desenat pe aceste feţe un zâmbet. O luăm invers cronologic, cu cel mai recent eveniment fericit, şi amintim isprava handbalistelor române în Danemarca şi
Norvegia, organizatoarele Campionatului European.
8. Întoarcem ceasul la final de noiembrie şi îi întâlnim pe rugbyiştii români, care au reuşit calificarea la Campionatul Mondial, după o „dublă” cu Uruguay (21-21 în deplasare, 39-12 acasă).
9. Rămânem în noiembrie, dar uităm de contactul corp la corp din handbal şi rugby pentru a ne aminti de performanţa lotului de scrimă la mondialele de la Paris, poate cea mai frumoasă prestaţ
ie a unor români în acest an. Echipa de spadă – formată din Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu – a câştigat aurul, după o victorie în finala disputată cu Germania.
10. Muzica românească a făcut destule valuri în 2010, numeroase trupe autohtone având ieşiri în afară. România şi-a egalat cea mai bună performanţă la Eurovision, locul 3, prin Paula Seling şi Ovi (vezi top 5 în dreapta, click pe imagine pentru video).

Sursa EVZ via ziarero via financiarul.ro

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și aproape 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.