Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii își sărbătoresc ziua prin muncă

0

Tinerii își sărbătoresc ziua prin muncă 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Tinerilor, în data de 12 august 2012, Fundația Tineri pentru Tineri (TpT) va implica peste 300 de voluntari în acțiuni de informare și încurajare a celor de aceeași vârstă să se implice activ în problemele comunității din care fac parte.

Sub sloganul ”Îndrăznește să fii mare!”, acțiunea se desfășoară în 14 orașe din țară și pe litoral,la Costinești. Voluntarii vor aborda teme precum ”Implicare activă”, ”Voluntariat”, ”Comportamente responsabile”, ”Valori și luarea deciziilor”, dar și subiecte legate de comportamentele sănătoase preventive.

În acest an, Ziua Internațională a Tinerilor este marcată la nivel mondial cu sloganul ”Construim o lume mai bună prin parteneriate cu tinerii”. Raportul anual destinat tinerilor avertizează asupra problemelor care apar în cursul tranziției de la școală la piața muncii și asupra faptului că educația pe care tinerii o primesc, chiar dacă este cuprinzătoare, nu le formează întotdeauna deprinderile de viață de care au nevoie pentru găsirea unui loc de muncă. Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon atrage atenția asupra numărului mare al tinerilor raportat la populația globală și asupra drepturilor acestora de a fi reprezentați economic si politic. Totodată, s-a făcut apel la mobilizarea decidenților în vederea creșterii economice ca demers pentru apariția de noi locuri de muncă pentru tineri.

Pentru această acțiune, Fundația Tineri pentru Tineri a pregătit concursuri atractive și premii, urmând ca cei care doresc să devină voluntari activi să participe la cursurile de formare în Educație pentru Viața de Familie odată cu începerea școlii.

Acțiunile se vor derula după cum urmează:

Oraș Locație
Brașov Parcul central și Piața Sfatului
Brăila Zona centrală a orașului
Botoșani Parcul Mihai Eminescu
București Parcul Herăstrău și Parcul Moghioroș
Constanța Stațiunea Mamaia
Târgoviște Parcul Mitropoliei
Slobozia Ștrandul Slobozia
Iași Zona centrală a orașului
Drobeta Turnu Severin Zona centrală a orașului
Baia Mare Parcul Municipal
Tulcea Zona centrală a orașului
Timișoara Piața Unirii și Piața Operei
Roșiorii de Vede Parcul Central
Vaslui Piața Civică

Fundaţia Tineri pentru Tineri (TpT) este o organizaţie naţională, neguvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat, creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în problematica socială a tinerilor din România. În ultimii 5 ani, TpT a derulat programe în valoare de peste 5 milioane de euro. În prezent, Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi desfăşoară programele în 15 judeţe din ţară: Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea, Timiş și Vaslui.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.