Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tendinte pe piata muncii: Angajatorii ofera cadouri de Paste atat angajatilor, cat si familiei

0

Deficitul fortei de munca in Romania a atins apogeul, motiv pentru care, tot mai multe companii si specialisti in HR cauta metode de a-i loializa pe angajati, oferindu-le diverse cadouri de Paste, atat lor, cat si familiilor.

De cele mai multe ori, perioada Pastelui inseamna pentru multi dintre noi goana dupa cosuri cadou pentru copii de Paste, cozonaci si alte bucate alese, care scot din buzunarele romanilor cateva mii de lei, in fiecare an.

Companiile au mizat pe aceste costuri, dar si pe deficitul de forta de munca actual si vin cu o serie de cadouri pentru angajati, precum si pentru copiii minori ai acestora. De cele mai multe ori, angajatorii ofera cosuri cadou corporate si mici atentii pentru cei mici, insa incepand de anul acesta, vor fi oferite tichete si carduri cadou, atat pentru angajati, cat si pentru cei mici.

Considerate o facilitate fiscala pentru a incuraja angajatul, companiile aleg astfel de tichete si carduri cadou pentru ca sunt scutite de la plata impozitelor, dar si a contributiilor sociale, atunci cand nu depasesc 150 de lei per persoana.

Multe dintre companii ofera, pe langa aceste tichete si diverse cosuri corporate, ce contin cozonac, vin, bomboane sau produse gourmet, pe care le achizitioneaza de la magazinele online specializate, asa cum este si GiftIdea.ro, iar in functie de volum, au si preturi speciale.

In ceea ce priveste cardurile si tichetele cadou, acestea sunt si o forma de “employer branding”, acestea fiind oferite de companii in functie de eficienta financiara si logistica. Tichetele cadou pot fi folosite in orice magazin, pentru achizitia de produse sau servicii, pe tot teritoriul Romaniei. Astfel, companiile care aleg sa le ofere angajatilor tichete cadou drept beneficiu extra-salarial, le ofera un plus de pana la 30% fata de salariu.

 

 

Cosurile cadou corporate de Paste

Ideea de le oferi un bun angajatilor nu este noua in Romania, ci readusa in actualitate de multinationale, care vor sa isi loializeze angajatii. De cele mai multe ori, acestea sunt oferite si drept recompensa pentru eforturile si munca sustinuta a angajatilor, iar in functie de bugetul disponibil, companiile pot opta pentru cele cu produse traditionale sau premium.

De cealalta parte, si partenerii de business isi ofera cosuri corporate de Paste, ca intentie de loializare a acordului de colaborare, dar si de mentinere si multumire pentru demersurile anumitei companii in cresterea cifrei de afaceri a alteia.

Cosurile cadou pentru copii

Companiile care se respecta nu uita nici de copiii angajatilor, carora le ofera cosuri cadou pentru copii de Paste cu dulciuri sau jucarii, precum si tichete cadou sau invitatii pentru spectacole la teatru sau film.

In acest caz, si angajatii sunt fericiti – nu mai trebuie sa umble in cautarea cadoului perfect si nici sa scoata o suma importanta de bani din portofel. Dincolo de toate aceste aspecte, cosurile cadou pentru copii de Paste sunt o mare bucurie pentru cei mici, dat fiind ca multe companii aleg sa organizeze evenimente cu Iepuras, prin care li se dau cadourile pentru care au muncit intregul an.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.