Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TelRoz- un Helpline pentru elevii care dau BAC-ul

0

TelRoz– un helpline, cu tineri pentru tineri.

În zilele următoare absolvenții de liceu urmează să susțină cel mai important examen din viața lor de până acum, în condiții speciale. Adăugate tensiunii examenului propriu-zis, normele pentru siguranță din acest an îngreunează povara de pe umerii elevilor.
Pentru a le veni în ajutor, Copii vs Pandemii, în parteneriat cu Mișcarea Elevilor din România au pus cap la cap un Helpline destinat elevilor din ani terminali care se confruntă cu examenele naționale. Acesta oferă suport tinerilor în 3 domenii mari.
1. Răspunde la întrebări de prevenție, precum „Cum îmi dau masca jos corect?”/”Cum fac să ma protejez?”/”Cum mă dezinfectez?”.
2. Elevii pot adresa probleme psihologice cum ar fi strestul, teama înainte de un examen, nesiguranța, anxietatea etc.
3. Se pot semnala nereguli din instituțiile de învățământ, care sunt centralizate și trimise mai departe Direcției de Sănătate Publică sau Inspectoratului Școlar Județean, după caz.
Pandemia a cauzat ca tinerii să se îndepărteze de școli, profesori, colegi și tocmai din acest motiv ei au nevoie de o plasă de siguranță acum mai mult decât oricând altcândva. Proiectul TelRoz sprijină elevii pe plan psihologic și metodologic, ajutându-i să treacă prin această perioadă complicată.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.