Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TEENPOD – expoziție de artă creată de și pentru adolescenți

0

În limba engleză, pod înseamnă păstaie. Prin analogie, ne-am dorit ca această expoziție să cuprindă părți din ce înseamnă să fii adolescent/ă în România.

Apelul s-a adresat adolescenților de 13-19 ani pasionați de artă, care fac fotografii, filmează (cu telefonul) sau desenează (pe tableta grafică). Artiștii au avut la dispoziție două săptămâni în care să trimită o selecție de lucrări potrivite unui juriu format din trei dintre adolescentele care fac, alături de noi, un comPAS CULTURAL de impact pentru comunitățile lor.

Arintina Bobiț, Ilinca Antonache și Ștefania Cîrciumărița au selectat atât artiștii, cât și lucrările incluse în expoziție, împreună cu mentorul lor în arte vizuale din program, Gabriela Mateescu. Începând cu 29 septembrie, ora 17:00, lucrările vor fi disponibile pentru vizualizare pe site-ul www.compas-cultural.bloczero.ro, unde vor rămâne arhivate pe o perioadă nedeterminată.

Lansarea expoziției va fi transmisă live pe Facebook, având ca invitați participanții și fiind moderată de cele trei tinere curatoare, alături de mentorul lor. „Când se exprimă artistic, adolescenții câștigă o voce pe care nu o folosesc în mod obișnuit. Au telefonul mereu în mână, iar platformele online au reușit să le ofere accesul la o lume infinită, dar și posibilitatea de a-și face viața și munca vizibile tuturor, printr-un simplu click” (Gabriela Mateescu).


Compas Cultural este un program de pregătire a adolescenților care își doresc să fie manageri de hub cultural în orașul lor. Lunile iulie și august au însemnat o succesiune de ateliere în care cei zece participanți au deprins din secretele organizării de evenimente cultural-artistice, iar în luna septembrie vom organiza împreună expoziții, vizionări de film și spectacole de artă performativă și lectură.

Un proiect implementat cu sprijinul One World România la Școală și Mai Mult Verde, prin proiectul Cu apele curate.

Parteneri locali: Centrul Alexandru Marghiloman (Buzău), Teatru „George Ciprian” (Buzău), Muzeul Județean Buzău, Muzeul Municipal Călărași din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, Cinema „Arta” Cluj, Biblioteca Județeană Drobeta-Turnu Severin

Parteneri media: Radio România Cultural, revista Zeppelin, AIVImedia.hub, Școala9

Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care pot fi folosite rezultatele proiectului. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.