Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Suporterii Patrulei de Reciclare colectează deșeuri electrice în beneficiul copiilor din comunitățile lor

0

Firmele, instituțiile și organizațiile pot casa electronicele vechi din birouri sau depozite pentru a susţine copiii înscriși în programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare

Asociația Română pentru Reciclare RoRec preia în mod gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) de la sediul firmelor, prin programare la TelVerde 0800.444.800 (apel gratuit din toate rețelele de telefonie). Astfel, companiile transformă o obligație administrativă într-un gest generos față de copiii, fără niciun efort suplimentar, și primesc statutul de Suporteri ai Patrulei de Reciclare.

Cantitățile de deșeuri electrice și electronice adunate se vor adăuga rezultatelor Patrulei din județul respectiv (sau București), crescând șansele elevilor la premiile naționale, care vor fi acordate la încheierea ediției, în iunie 2014.

”Agenții economici și instituțiile publice au prilejul să dea un exemplu de solidaritate cu tinerii din comunitatea lor și de responsabilitate față de mediu. Un efort minim cu beneficii mari: prin aceste acțiuni, se debarasează responsabil de DEEE, respectă legislația de mediu, evită plata unor amenzi consistente și își consolidează reputația și vizibilitatea în cadrul comunității. Acum, începând de la curățenia de Sărbători, fiecare dintre noi ne putem ajuta copiii să câștige un premiu și încredere în propriile forțe, trimițând la reciclare deșeurile electrice din gospodărie, din birouri sau depozite”, spune Alexandra Arnăutu, managerul proiectului. 

Profesorii și elevii înscriși în program lansează firmelor și instituțiilor apelul de a-i sprijini în misiunea lor de a contribui la dezvoltarea obiceiului colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

”Ne străduim să ajutăm oamenii să înțeleagă cât de important este să colecteze selectiv și să trimită la reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice, deșeuri care poluează dacă sunt aruncate oriunde. Normele europene de mediu ne cer să colectăm până la 4 kg DEEE/locuitor în fiecare an, dar noi, românii, nu reușim să strângem decât 1 kg/locuitor! Este extrem de important să creștem cota de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice a României pentru a proteja mediul înconjurător, dar și pentru a evita penalitățile pe care riscăm să le plătim, toți românii, pentru nerespectarea standardelor europene. Așadar, ne-am propus să schimbăm în bine această situație. Dacă îl convingem pe fiecare locuitor al județului nostru, respectiv al municipiului București, să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri, devenim premianți naționali ai programului! E o misiune nobilă, dar nu ușoară, așa căavem nevoie de susținători! ” afirmă scrisoarea prin care Patrula de Reciclare solicită ajutorul companiilor și instituțiilor locale.

Succesul elevilor din Patrulele de Reciclare depinde de solidaritatea pe care o vor dovedi comunitățile lor!

Lista unităților de învățământ înscrise din București și din fiecare județ este publicată online pe www.patruladereciclare.ro/despre-patrula/patrulele-editiei-2013-2014/

patrula de reciclare
Patrula de Reciclare, programul educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educației Naționale și se desfășoară cu sprijinul inspectoratelor școlare locale. Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și peste 20.000  de elevi pentru care responsabilitatea față de mediu reprezintă un element important de conduită. Ei explică membrilor comunităților în care trăiesc de ce este importantă colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Programul are ca parteneri media Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio România Actualități, Radio București FM, Antena Satelor și Radio 3Net ”Florian Pittiș”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.