Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sunt responsabil pentru siguranța mea – conferințe interactive despre educație și siguranță rutieră cu elevii

2

Viața pe șosea a devenit o problemă de interes major la nivel global, accidentele rutiere cauzând peste 1.3 milioane de decese anual  (Organizația Mondială a Sănătății). Peste 400.000 dintre victime sunt tineri, ceea ce înseamnă peste 1000 de decese zilnic pentru această categorie vulnerabilă de participanți la trafic.

În săptămâna 2-6 aprilie, în cadrul săptămânii Școala Altfel, Fundația Dori Slosberg România, alături de partenerii săi, Poliția Rutieră Română, Michelin și Fleet Management Services au decis să se alăture efortului global de diminuare a numărului de tineri implicați în accidente rutiere, derulând campania: Sunt responsabil pentru siguranța mea. 5 școli din mediul urban și rural și peste 700 de elevi și profesori vor lua parte la seria de conferințe interactive, ce promovează un model pro-activ de educație rutieră.

«România este scena derulării unui număr mult prea mare de accidente. Fleet Management Services, prin natura obiectului de activitate, constată acest lucru aproape zilnic. Am decis implicarea noastră în acțiuni de conștientizare a tuturor participanților la trafic cu privire la pericolele zilnice, sperând să creștem gradul de responsabilitate al tuturor și să reducem astfel numărul de accidente din România. « declară Directorul FMS, Daniel Ivan.

 Proiectul începe luni, 2 aprilie, orele 11.00 cu Școala Generală cu cl I-VIII Pantelimon, jud. Ilfov și continuă marți, 3 aprilie, orele 12.30 cu Școala Generală cu cl I-VIII Pietrari, jud. Vâlcea, miercuri, 4 aprilie, orele 13.00 cu Școala Generală cu cl I-VIII Pucioasa, jud. Dâmbovița, joi, 5 aprilie, orele 11.00, Colegiul Național Sfântul Sava București și vineri, 6 aprilie, orele 11.00 la Colegiul Tehnic Elie Radu Ploiești, jud. Prahova.

Grupul Michelin a fost foarte orientat în ultimii 40 de ani spre îmbunătăţirea siguranţei rutiere, iar în 2011 a reconfirmat angajamentul luat, acela de a promova o mobilitate rutierã mai sigurã şi durabilã, prin semnarea angajamentului global de securitate rutieră. Astfel, Michelin sprijină Decada Naţiunilor Unite de Acţiune pentru Siguranţă Rutieră (2011 – 2020) prin campanii educaţionale desfăşurate la nivel global sau local, precum este şi proiectul nostru Sunt responsabil pentru siguranța mea.

«Una dintre dorinţele Grupului Michelin este de a contribui la progresul mobilităţii şi de a face şoselele mai sigure, prin promovarea adoptării unui comportament prudent şi responsabil. Astfel Michelin doreşte să îmbunătăţească siguranţa rutieră în mod semnificativ şi permanent, prin orientarea directă către copii şi persoanele mai tinere, care nu sunt numai cele mai expuse la risc, dar sunt, de asemenea, capabile de a-şi modifica rapid comportamentul. Credem că educaţia rutieră începe de la cele mai mici vârste şi de aceea ne dorim ca prin proiecte precum Sunt responsabil pentru siguranța mea să contribuim la creşterea unei generaţii responsabile în trafic.», a spus domnul Eric Faidy, Preşedinte Michelin România şi Balcani.

Proiectul Sunt responsabil pentru siguranța mea se derulează cu sprijinul Poliției Rutiere Române la nivel național. De asemenea, Mihai Sturzu, binecunoscutul membru al trupei Hi-Q, a decis să se implice și să stea de vorbă cu elevii din fiecare școală participantă la program despre siguranță și implicare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

2 comentarii

  1. avatar

    Foarte bun. Cea ce am citit pe website-ul dvs. despre Sunt responsabil pentru siguran?a mea – conferin?e interactive despre educa?ie ?i siguran?a rutiera cu elevii | Romania Pozitiva m-a impresionat. Va felicit pentru realizarea http://www.romaniapozitiva.ro, care e un site care merita citita.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.