Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studii de caz video despre întreprinderi sociale – NESsT Romania

0

Cărţile DAISY pentru nevăzători

Daniela Burghelea şi Alexandru Costache sunt doar 2 dintre pasionaţii de lectură care se bucură de cărţile în format DAISY produse şi distribuite de Fundaţia Cartea Călătoare din Focşani. DAISY e prescurtarea denumirii din limba engleză,Digital Accessible Information System, a unui sistem de accesibilizare a informației. O carte DAISY reproduce conţinutul unui material tipărit, cum ar fi un roman, un dicţionar sau o revistă, într-un format digital accesibil nevăzătorilor şi persoanelor cu dificultăţi de citire. Despre Fundaţia Cartea Călătoare şi drumul lor spre reuşită în materialul de mai jos.

Fundaţia Cartea Călătoare îşi propune să popularizeze în rândul nevăzătorilor metode şi echipamente moderne de acces la informaţie, să faciliteze procurarea lor , să asigure asistenţa celor care le vor folosi. De asemenea, îşi propune să producă material necesar instruirii nevăzătorilor şi tot ceea ce ar putea ajuta la dezvoltarea lor intelectuală şi la imbogăţirea lor sufleteasca. Scopul final îl constituie integrarea socio-profesională a persoanelor cu deficiențe de vedere. Majoritatea membrilor fundaţiei sunt informaticieni cu experienţă de minim 10 ani, iar preşedintele Fundaţiei este singurul nevăzător specialist în informatică din România.

Mierea din Valea Barcăului

Mierea cea mai bună din inima Transilvaniei curge din Valea Barcăului de la întreprinderea socială cu acelaşi nume, cunoscută și sub denumireade Sănătate Dulce. Înfiinţată de fundaţia Agapis din Zalău, Valea Barcăului distribuie pe piaţa naţională şi internaţională, atât mediului corporate cât şi în magazine, produse apicole şi fructe uscate realizate de producători locali. Mierea cu anason, cu scorţişoară sau cacao, prunele uscate cu nucă sunt doar câteva din bunătăţile cu adevărat naturale produse local în valea Barcăului. Mai multe despre afacerea socială cu miere bună bună în materialul de mai jos.

Fundaţia Agapis este unul dintre cele mai active şi mai experimentate ONG-uri din zona Sălaj având ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor din judeţ prin sprijinirea micilor producători şi promovarea produselor locale, promovarea satului tradiţional şi valorificarea potenţialului turisic din regiunea Valea Barcăului. Fundația Agapis susţine antreprenoriatul social şi incluziunea socială activă.

Cele 2 întreprinderi sociale fac parte din portofoliul NESsT România în cadrul căruia primesc sprijin pe termen lung, adecvat si flexibil pentru dezvoltarea continuă a afacerii. NESsT România susține și promovează rezolvarea problemelor social prin folosirea principiilor de afaceri oferind sprijin prin consultanţă individuală şi finanţări persoanelor sau organizaţiilor care au idei de întreprinderi sociale ce răspund unei probleme din comunitatea în care activează.

NESsT dezvoltă întreprinderi sociale sustenabile care rezolvă problemele sociale critice din ţările în curs de dezvoltare, furnizând sprijin financiar şi tehnic şi servicii unui portofoliu select de întreprinderi sociale din Europa Centrală şi de Est şi din America Latină.

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.