Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

START Festivalul de Campuri Cercetășești 2014!

1

În perioada iulie – septembrie 2014, Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) organizează Festivalul de Campuri Cercetășești, având ca participanți în cadrul campurilor educaționale peste 700 de copii și tineri din peste 30 de județe din întreaga țară.

cercetasii

Bucuria de a fi cercetaș va fi resimțită de copii și tineri printr-o serie de activități ce au la bază un cadru simbolic, o poveste derulată în natură, în care participanții devin eroii învingători, prin parcurgerea unui traseu educațional încărcat de diverse provocări.

Duminică, 27 iulie, s-a dat startul învățării prin acțiune prin deschiderea Campului Național de Lupișori (adresat copiilor cu vârste între 7 și 10 ani), derulat în Țara Făgărașului, la Drăguș. O vară plină de aventură ne așteaptă în continuare în campurile tradiționale adresate temerarilor (11-14 ani) și exploratorilor (15-18 ani).

Sibiul, în luna august, va găzdui Campul de Nocrich – Camp de artă, meșteșuguri și pricepere (18-24 august – Centrul Cercetăşesc Nocrich, Sibiu), în timp ce localitatea Cioclovina, Hunedoara, ne va oferi cadru în explorarea Munților Orăștiei – Campul “Castra Exploratorum” (2-11 și 11-20 august).

Pentru al cincilea an consecutiv, Mercedes-Benz România se alătură inițiativelor educaționale de tip cercetășesc, în calitate de Maşină Oficială, sprijinind Festivalul de Campuri Cercetășești. Autovehiculele Mercedes-Benz Citan, Sprinter şi Vito vor sta la dispoziţia sutelor de cercetaşi, pentru a le oferi tot confortul şi siguranţa necesară în transportul persoanelor şi materialelor în campurile educaționale din această vară.

Alături de Innobyte, partener solidar al organizației, începând cu anul 2014, Festivalul de Campuri cercetășești se bucură de susținerea Kaufland România și Intel Education.

Organizația Națională „Cercetașii României” este o mișcare deschisă tuturor copiilor și tinerilor, iar metoda Scout oferă suportul pedagogic pentru a oferi la nivel național, educație de calitate și egală pentru toți copiii. Alături de 40 de milioane de cercetași de pe toată Planeta contribuim la crearea unei lumi mai bune.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    As dori sa stiu daca exista cercetasi in Lugoj. Ne-ar placea si noua sa ne implicam!!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.