Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sprijin pentru “Conacul Social” din Bilciureşti, dezvoltat de Asociaţia Şansa Ta

0

La 30 de kilometri de Bucureşti se află satul Bilciureşti, cu oameni simpli şi zeci de copii care au nevoie de ajutor. În martie 2018, Asociaţia Şansa Ta a deschis în acest sat un centru de zi şi familial, numit “Conacul Social”, unde copiii defavorizaţi pot creşte şi învăţa. Acest centru are ca scop principal prevenirea abandonului şcolar şi familial.

Proiectul face parte din campania “Să construim speranţe împreună”, care îşi propune să ajute copiii orfani, săraci sau din familii mono-parentale să aibă o şansă la educaţie şi la o viaţă mai bună.

Împreună, putem schimba vieţile a 80 de copii, care pot veni regulat la acest centru social de zi. Cei mici sunt plini de sete de cunoaştere, vor să afle tainele scrisului si ale cititului, iar Asociaţia Şansa Ta încearcă prin toate mijloacele să le pună la dispoziţie confort şi educaţie.

Din păcate, din lipsă de fonduri, acest centru nu este finalizat în întregime şi necesită multe alte lucrări. În pragul iernii, este necesară finalizarea lucrărilor la noile dormitoare, care au fost refăcute dupa cerinţele ISU, refacerea acoperişului prin care plouă şi amenajarea unui loc de joacă pentru cei 80 de copii. În plus, Şansa Ta vrea sa pună şi bazele unei biblioteci, pentru a-i ajuta pe cei mici să înveţe mai bine. O firmă de arhitectură a susţinut asociaţia pro bono, însă mai au nevoie de sprijin pentru achiziţionarea materialelor de construcţii şi chiar de muncitori care să-i ajute să finalizeze.

Cei care pot susţine acest proiect o pot face prin donaţii în conturile deschise la BCR:
CONT IN LEI RO64RNCB0591123278690001
CONT IN EURO RO37RNCB0591123278690002

Mai multe detalii despre Conacul Social:

Centrul de zi reprezintă o formă de suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate, ale căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime. Asociatia Şansa Ta asigură, prin acest centrul de zi, asistenţă şi protecţie socială, asistenţă psihologică, consiliere familială, asistenţă şi îngrijire medicală, educaţie şcolară timp de 5 zile pe săptămână (între orele 13:00-17:00) şi o masă plus două gustări zilnice pentru un număr de 40 de copii.

Alături de „Să construim speranţe împreună”, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii precum „O şansă caldă” (o masă caldă oferită săptămânal oamenilor fără adăpost), „Zâmbetul din cutie” (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiaşi), „Voluntar pentru sănătate” (controale medicale gratuite), „Rechizite pentru viitorul tău” (rechizite şi ghiozdane oferite copiilor săraci sau celor din centre de plasament) sau „Să construim speranţe împreună” (construirea de case pentru familiile sărace). Pe lângă Conacul Social, Asociaţia Şansa Ta a mai inaugurat în 2015, la Buftea, o sală de calculatoare, unde își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.