Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sorina Goia și Maria Balabaș aduc două distincții importante pentru jurnalism la Radio România Cultural

0

Foto Sorina GoiaSorina Goia a fost decorată cu Ordinul „Meritul Cultural”- în grad de Cavaler – de către preşedintele României, Traian Băsescu. Șeful statului a semnat decretul de decorare a mai multor personalităţi culturale, printre care se numără Dan Dediu, rectorul „Universităţii Naţionale de Muzică” din Bucureşti, Daniela Caraman-Fotea, muzicolog, Cristian Mihăilescu, regizor de operă, și Doina Roşca, director al Centrului cultural „Ionel Perlea” din municipiul Slobozia.

Decorarea a fost făcută la propunerea domnului profesor universitar dr. Grigore Constantinescu, preşedintele Forumului Muzical Român.

Realizator al unor emisiuni variate (premiate de-a lungul ultimilor zece ani de foruri ale criticii de specialitate precum Actualitatea Muzicală, Revista Melos şi UZP), Sorina Goia coordonează şi prezintă din 2005  linia de actualitate muzicală la Radio România Cultural prin emisiunea Oaza de muzică. De mai bine de nouă ani, Oaza de muzică este singurul program de acest tip care difuzează toate genurile muzicale promovate de Radio România – clasic, jazz, coral, operă, muzică uşoară, tradiţională, folclor, crossover etc.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Sorina Goia a fost membră a Corului Naţional de Cameră “Madrigal” (timp de şaptesprezece  ani); este muzicolog şi are specializarea în muzică bizantină.

Din 2013, Sorina Goia este redactor şef al Redacției Actualitate Muzicală la Radio România Cultural.

maria balabas foto Marius Dumbraveanu.Maria Balabaș, moderatoarea emisiunii Dimineața crossover difuzată de Radio România Cultural, va primi diploma pentru jurnalism european, în cadrul ediției a X-a a Zilei europene a concurenței și competitivității în Romania. Evenimentul va fi organizat de Eurolink – House of Europe Foundation și va avea loc la Palatul Cotroceni, joi, 27 noiembrie 2014.

La Ceremonia de gală unde se vor acorda distincții pentru Personalitatea anului pentru o Românie europeană, vor fi premiați domnul Peter Friedrich – Ministrul pentru afaceri europene şi internaţionale al landului Baden-Württemberg – , Michael Haupl – Primarul Municipiului Vienei, IPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit de București și alții.

Prin Diplomele pentru excelență în jurnalism european, organizatorii vor să focalizeze atenția spre temele de substanță ale dezbaterii publice a marilor chestiuni europene și recompenseze ţinuta intelectuală, consecvenţa morală şi profesionalismul abordării, puse în serviciul integrării României în Uniunea Europeană, precum şi al europenizării spaţiului public autohton. Jurnaliștii nominalizați anul acesta lucrează pentru mass media de stat, private sau mediu online și, prin activitatea lor, promovează imaginea unei Românii a Europei.

„Mă bucur pentru diploma pe care Dimineața crossover o primește. Nu este distincția mea ci a întregii echipe care crează zi de zi aceasta emisiune, un spațiu liber în care artele dialoghează în cel mai firesc mod, transmițând emoții și idei puternice, pentru toți cei care aleg Radio România Cultural. Dimineața crossover mă formează continuu ca un spirit independent și în continuă evoluție culturală și cred că lucrul acesta este valabil în egală măsură pentru publicul nostru.” Maria Balabaș.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.