Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sibiul – orașul artei stradale și în 2018. Se caută artiști care să picteze fațadele gri la SISAF, ediția a IV-a

0

Sibiul – orașul artei stradale și în 2018.

Se caută artiști care să picteze fațadele gri la SISAF, ediția a IV-a

Festivalul Internațional de Street ART de la Sibiu anunță o nouă ediție prin care continuă demersul de transformare a orașului într-o galerie de artă stradală, în perioada 2-8 iulie 2018. Etapa de înscriere și selecție a proiectelor pentru SISAF, ediția a IV-a, a început oficial.

Primul Tur de Artă Stradală din România, ce cuprinde acum 47 de picturi murale și peste 3.500 metri pătrați de culoare, va fi completat în acest an cu noi lucrări care vor însufleți zidurile gri și vor regenera întreg spațiul urban. Tema ediției este #CanYouFeel?, artiștii având libertatea să exprime ceea ce simt atât prin murale de mari dimensiuni, cât și prin instalații de artă, sculpturi sau performance-uri.

„Pornim într-o nouă aventură motivați că la fiecare ediție precedentă am reușit să echilibrăm goliciunea zidurilor și amărăciunea betoanelor pe care sibienii le privesc în cartierele lor, zi de zi, prin picturi murale nu doar decorative, cât și cu mesaj. Am început în mod firesc cu fațadele școlilor și liceelor, continuăm cu entuziasm pe ele, însă prima lucrare realizată anul trecut pe un bloc de locuințe ne motivează să aducem arta stradală și mai aproape de oamenii din comunitate, în noi spații urbane. Mai presus de orice ne dorim artă în oraș și un oraș în artă!”, declară Andrei Oltean, președinte al Asociației ART Factory Transilvania.

Propunerile pot fi înscrise pe site-ul www.streetartfestival.ro prin completarea unui formular online, până la 6 mai 2018. Proiectele vor fi analizate de către un juriu format din specialiști în domeniu, fiind selectate 10 lucrări care se vor implementa fie pe panouri, fie pe fațadele disponibile stabilite împreună cu Primăria Minicipiului Sibiu.

Sibiu International Street ART Festival este unic în lume datorită celui mai amplu Tur de Artă Stradală realizat pe zidurile școlilor și liceelor din oraș. Fiind o variantă de turism alternativ, toate cele 47 de murale realizate de-a lungul celor 3 ediții sunt marcate într-o hartă a circuitului, care se distribuie gratuit în hoteluri, spații de cazare și puncte de informare a turiștilor. Sibiu Street Art Tour poate fi parcurs cu bicicleta în aproximativ două ore și jumătate.

Sibiu International Street ART Festival este un festival cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.