Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Shift+Vieți – inițiativa care își propune să ajute oamenii cu dizabilități să acceadă mai ușor pe piața muncii

0

Intră într-un proiect de inovare socială și ajută oamenii cu dizabilități să aibă acces mai ușor pe piața muncii!

Între 25 martie și 12 aprilie, cei care vor să participe ca voluntari la Shift+Vieți – inițiativa care își propune să ajute oamenii cu dizabilități să aibă acces mai ușor pe piața muncii – se pot înscrie pe www.shiftvieti.ro. Ulterior înscrierii, voluntarii vor face parte dintr-un proces de inovare socială, la finalul căruia vor fi prezentate idei de soluții care pot ajuta oamenii cu dizabilități să aibă și să păstreze un loc de muncă. Cele mai bune și fezabile idei de soluții vor primi finanțare în valoare totală de 100.000 EUR pentru a fi implementate. Dizabilitățile pe care Shift+Vieți se concentrează în acest an sunt: autism, Sindrom Down, schizofrenie și deficiențe de vedere.

Voluntarii pot veni din domenii diferite: IT, comunicare, marketing, din mediul ONG sau universitar, oameni tipici sau care trăiesc cu o dizabilitate. Aceștia vor alege una dintre dizabilitățile pe care vor să le ajute, vor fi grupați în echipe și, pe parcursul a două luni (19 aprilie – 18 iunie) vor cerceta, vor -discuta cu experți, vor gândi și testa soluții care să îi ajute pe cei care trăiesc cu aceste tulburări să aibă mai multe șanse pe piața muncii. Calendarul întâlnirilor voluntarilor se găsește pe www.shiftvieti.ro

Procesul de inovare este susținut de o serie de cercetări care documentează atât dimensiunea fenomentului social, cât și particularități ale realității în care trăiesc cei cu autism, Sindrom Down, schizofrenie și deficiențe de vedere, atât în România, cât și în lume. Inițiativa documentează, de asemenea, bune practici ale unor angajatori incluzivi, care și-au dezvoltat activitatea în așa fel încât să folosească atât munca tipicilor, cât și a celor cu dizabilități. Toate cercetările realizate se găsesc pe site-ul proiectului.

Proiectul este inițiat de Fundația Comunitară București, Impact Hub Bucharest și ING Tech Romania și se bucură de spijinul Asociației Autism România, Asociației Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAiS), Fundației Estuar și Nazarcea Grup.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.