Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seneca Anticafe lansează prima librărie online responsabilă social: o parte din vânzarea de carte din luna martie se transformă în alimente pentru sute de vârstnici singuri, parte din proiectul “Bunicii Noștri”

0
  • Seneca Anticafe, librăria atipică din București care nu își calculează profitul în bancnote, ci în acțiuni sustenabile, lansează pe 27 februarie librăria online www.shop.senecanticafe.ro“librăria unde schimbi lumea”.

  • În luna martie, o parte din vânzarea de carte se transformă în fapte bune: alimente pentru sute de bunici singuri, parte din proiectul Bunicii Noștri demarat în pandemie de către Seneca Anticafe. Vrei o lume mai bună? Citește mai mult!

Librăria unde schimbi lumea

În timpul perioadei de lockdown, echipa Seneca și-a folosit atenția, grija și creativitatea învățate în timpul redactării de carte și selecției de texte filosofice stoice pentru a le pune în folosul celor care aveau cea mai mare nevoie de protecție: Bunicii vulnerabili, aflați în imposibilitatea de se deplasa. Astfel că, în 2020, am ajutat 1200 de vârstnici singuri și am livrat în siguranță peste 11.170 de pachete cu alimente și produse de igienă, în 53 de localități și cu ajutorul a 84 de voluntari.

Aici îi puteți vedea pe Bunicii Noștri. Iar aici poți urmări în cifre ce facem lună de lună.

Bunicii ne-au devenit, între timp, misiune, și credem în puterea comunității iubitorilor de lectură care, citind, vor contribui la a ajuta cât mai mulți bunici. Seneca Anticafe este librăria unde schimbi lumea și devii parte din transformarea universului în care trăim într-un loc mai responsabil.

Ce ar trebui să faci dacă ai alege să ne fii aproape?

E simplu. Fii Ambasadorul Bunicilor și dă vestea lansării librăriei online www.shop.senecanticafe.ro mai departe pe Social Media. Dacă 10 persoane din comunitatea ta ar achiziționa cărți de la noi, am putea asigura masa zilnică pentru 1 bunic timp de o lună. Dacă vrei să fii și offline parte din poveste, te așteptăm cu drag în echipa de voluntari.

Despre Seneca Anticafe

Seneca Anticafe este locul unde vorbele celebrului filosof stoic roman le sunt de căpătâi oaspeților: „Nimic nu ne aparține, doar timpul este al nostru”. Conceptul introdus mai întâi la Moscova și apoi în multe mari orașe din întreaga lume, a condus la crearea unui întreg lanț de spații culturale și de socializare. Un loc-refugiu în care nu plătești pentru ceea ce consumi, ci pentru timpul petrecut.

Un loc în care oamenii pot lucra, pot participa la întâlniri de business sau pot citi. Un loc în care se pot organiza evenimente. Un loc în care poți fi liber. Un spațiu în care te simți ca acasă, dar nu la fel de confortabil, ci mult mai responsabil.

În librăria cu același nume beneficiezi de mii de titluri, cărți alese special pentru a te ajuta să creezi o lume mai bună pentru tine și ceilalți. Editura Seneca este prima editură verde din România unde sunt publicate cărți de filosofie practică și ecologie. Pentru o viață armonioasă și cu folos, stoicii răspund la întrebări pe care ni le punem cu toții, venind totodată cu un planul concret de acțiuni. Folosim exclusiv hârtie reciclată, tipografia este acreditată FSC și IMPRIM VERT, deci avem un ”layout verde”: am calculat dimensiunile cărților și paginarea astfel încât să reducem cât mai mult posibil pierderile de material.

În plus, divizia Ecologos te poate ajuta să economisești resurse și să reduci amprenta ecologică personală, a companiei sau a instituției de învățământ în care lucrezi, prin trainingurile customizate pentru angajați sau pentru copii de sustenabilitate și educație ecologică.

Mai multe detalii pot fi găsite aici:

https://www.senecanticafe.ro/

https://buniciinostri.ro/

https://www.shop.senecanticafe.ro/misiune

https://www.edituraseneca.ro/

https://ecologos.ro/

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.