Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala Zero Waste Ediția 2014 și-a desemnat câștigătorii

0

Concursul “Școala Zero Waste” ediția 2014 a ajuns la final. Premiul I și Trofeul ”Școala Zero Waste” 2014, oferit de Continental Corporation a fost câștigat de Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” dinTârgu Jiu, județul Gorj. Premiul II a fost câștigat de Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” din Brad, județul Hunedoara. Premiul III a fost câștigat de Școala Gimnazială Moșnița Nouă, județul Timiș.

recycle-scoala

Premiile pentru cei mai harnici elevi s-au dus la Brad: Oprea Andreea – 5378 kg, Darabant Anda 5324 kg și la Botoșani, Colbea Tudor – Lucian 3501 kg.  Pe lângă primele 3 locuri, au fost oferite 10 mențiuni și au fost recompensați și cei mai harnici 2 participanți din fiecare județ.

Premiile au fost oferite de partenerul competiției – Continental Corporation și de Flextronics, Recycle International, EcoStuff Romania și Billa România.

Au fost colectate 168 de tone de deșeuri reciclabile în cele 6 săptămâni de concurs. Dintre acestea 141 tone au fost hârtie și carton, 23 de tone de plastic și aproape 3 tone de aluminiu. Cantitatea medie de deșeuri colectată este de aproape 36 de kilograme per elev.

Școala Zero Waste” este un concurs de educație ecologică și de colectare selectivă destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România. Acțiunea de colectare face parte din procesul educațional: învățăm în timp ce facem. Elevii au fost încurajați (și prin posibilitatea câștigării unor premii) să colecteze selectiv principalele deșeuri reciclabile: hârtie/carton, pet/plastic și aluminiu. Foarte mulți dintre ei, din proprie inițiativă sau sub îndrumarea profesorilor coordonatori au reușit să-și mobilizeze și educe prietenii, părinții și chiar vecinii. Colectarea selectivă este un proces foarte simplu care are ca rezultat direct împiedicarea unei impresionante cantități de deșeuri să ajungă la groapa de gunoi și astfel să se piardă resurse importante.

Înscrierea școlilor a avut loc în perioada 3 – 21 Martie. Concursul s-a desfășurat pe durata a 6 săptămâni, între 23 Aprilie și 30 Mai. S-au înscris 133 de scoli, fiind selectate doar 108 care întruneau toate condițiile de înscriere.

Cele mai multe școli înscrise au fost din Județul Timiș, cu 17, urmate de Covasna cu 7 și Călărași și Olt cu câte 6.

În total au fost înscriși în competiția directă 4674 de elevi din 108 școli din 33 de județe și din București.  Indirect au fost implicați peste 25.000 de elevi.

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.