Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şase copii cu autism au şansa să urmeze şcoala alături de orice alt copil

0

În perioada septembrie – octombrie 2011, Asociația Învingem Autismul a desfășurat o campanie de strângere de fonduri în urma căreia şase copii cu autism vor beneficia de sprijn pentru integrarea în învăţământul de masă. Fondurile strânse, în valoare de 5650 lei, vor permite achiziționarea de echipamente, rechizite și material didactic pentru pentru cei şase copii în cadrul programului ”Pregătire pentru școală”.

 

Programul de intervenție preșcolara este coordonat de psihopedagogi specializați în lucrul cu copii cu autism și are în vedere dezvoltarea abilitățile de socializare ale copilului și pregătirea acestora pentru integrarea în învățământul de masă. Copiii se întâlnesc de trei ori pe săptămână și învață să se obișnuiască cu statul în bancă și în activitate, să se obișnuiască cu urmărirea adultului și realizarea sarcinilor primite de la coordonator

Campania a fost dezvoltată  în parteneriat cu: Business Results, Direct Marketing Group, Horizon Production, KMP Print Technik, Fundația Romanian Angel Appeal, Fundația Pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Persoanele juridice care au făcut donații în sprijinul copiilor cu autism sunt: 2M Digital Srl, Sc Tunic Prod Srl, Spoon Media Srl, Vlad Ruta Srl, I.V.A Company Construct Srl, Nevy Grup Srl, Magic Life Impex Srl, Aqua Poiect Sa, Sc Maxim Srl, S&S Groupe Prodimpex Srl, Gmp Advertising, Liad Impex Srl, Carton Kros Henri Remi, Vlăsceanu Cezarina, Călinescu Alexandru, Cosmin Claudia Viorica, Tonghioiu Miron, Dan Nicolaescu, Niculae Bogdan, Florin Toma, Eugen Stănică, Beldean Viorica.

„Mulțumim tuturor partenerilor și donatorilor care au înțeles cât de importante sunt programele de educație specială pentru copiii cu autism şi s-au implicat în această campanie. Cu ajutorul lor, şase copii cu autism au mai multe şanse la educaţie, beneficiind de un suport important pentru a fi ulterior integraţi  în învățământul de masă. Astfel de programe joacă un rol în procesul de incluziune socială a persoanelor cu autism.” a declarat Oana Vârlan – Coordonator proiect.

Asociația Învingem Autismul are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. În prezent, asociația are un număr de 23 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Copiii beneficiază de programul de socializare ”După amieze vesele” și programul de ”Pregătire pentru școală”. De asemenea părinții copiilor cu autism  beneficiază de un grup de suport pentru părinți.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.