Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sanse egale pentru cariere de succes

0

SIVECO România, Mediafax şi Academia de Studii Economice au lansat proiectul „Şanse egale pentru cariere de succes”, finanţat prin programul sectorial POS DRU. Proiectul se va desfăşura în 8 localităţi: Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Constanţa şi Iaşi.

Mai puţine femei decât bărbaţi au în România un loc de muncă, statisticile arătând că rata de ocupare a femeilor cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani este de 52,1%, faţă de cea de 63,3% înregistrată la bărbaţi.

Proiectul va contribui la creşterea şanselor de angajare a femeilor şi la diminuarea stereotipurilor sociale privind rolul acestora la locul de muncă şi se va desfăşura pe o perioadă de doi ani.  Valoarea proiectului este de 14.406.484 lei şi va fi derulat pe o perioadă de 24 de luni, timp în care vor beneficia de el 1.700 de femei, potrivit gandul.info

Femeile selectate în proiect vor avea parte, în perioada 2011-2012, de programe de formare profesională în managementul afacerii, managementul organizaţiei sau managementul resurselor umane şi vor putea beneficia de un curs de noţiuni preliminare în domeniul IT.

PS: Mulţumim Oana Petria pentru informaţie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.